Okrakrant juli-augustus 2018

 

AUGUSTUS        OOGSTMAAND

 

Er ligt een stukje paradijs

in elk hart dat een haven is,

in elk huis dat een thuis wordt

met brood en wijn ,

met wat menselijke warmte.

 

( P. Bosmans )

 

 UITNODIGING KOFFIETAFEL AUGUSTUS 2018

U wordt uitgenodigd op de koffietafel van donderdag 2 augustus om 14u in het cafetaria van WZC Hugardis. Het is zover mensen. Ons PC is nog moeilijk bruikbaar voor een koffietafel, de ontmanteling is gestart. De inboedel van PC verhuist naar de Polders. Op donderdag 12 juli verhuist Okra haar eigendommen tot bij Liliane en Walter in de Refugie der 10000 Maegden, kort bij het WZC.

Het wordt spannend voor bestuur en helpers. Gaan we alles tijdig geplaatst krijgen? Er moet aardig wat bijgehaald worden. We hebben 50 extra stoelen en tafels gevraagd aan het schepencollege, maar tot heden hebben we nog geen antwoord. Een mens zou daar zenuwachtig van worden. Wie wil komen helpen op 2 augustus: dolgraag om 10u in WZC. Dat wordt hard werken om de zaal tijdig gezet te krijgen. We moeten ook glazen, borden, bestek, enz. aanslepen: werk genoeg. Mensen met ruime koffer of een aanhangwagentje zijn bijzonder welkom.

Maar we hebben het gevoel heel welkom te zijn in het WZC. Dat maakt heel veel goed natuurlijk.

Veel ruimte op overschot zullen we niet hebben met onze bijna 120 leden die maandelijks komen, maar er is daar heel veel licht, het is een heel aangename ruimte. En onze leden die in het WZC wonen kunnen nu natuurlijk heel gemakkelijk komen. Dat is mooi.

Over 120 leden gesproken: vorige maand waren er 120 mensen aanwezig, maar daar zaten enkele leden van trefpunt Meldert bij, die mee kwamen genieten van het optreden van onze zanger, Fiver noemde hij zichzelf. En geef eerlijk toe: die kerel was goed, heel goed. Je kan zijn naam googelen en nog eens rustig nagenieten.

Maar nog belangrijker was dat we voor het eerst Godelieve Sterkendries mochten verwelkomen bij onze club. Bijzonder welkom Godelieve.

 

Wie met de wagen naar onze vergaderingen komt vragen we om aub niet absoluut vlak voor de deur van WZC te willen parkeren. Er is ruimte op het Gemeenteplein, dan kan je door de Toontuinen tot WZC wandelen. Je kan parkeren in Pastorijstraat en via de Neskensstraat wandelen. Of je kan in de Tommestraat of in het Kluisveld parkeren. Er is daar een wandelwegje tot aan WZC.

KOPPEL OKRA WEERSPREUKEN VOOR AUGUSTUS

 • Op Sint-Abel bakt men vlaaien, gapen de boeren en de kraaien.
 • Is augustus warm en heet, dan lacht de boer in het volle zweet.
 • Op Sint Laurentius van het klooster, ligt de wereld op een rooster.
 • Als augustus zonder regen henengaat, de koe maar mager voor de kribbe staat.
 • Het weer van Sint-Barthelsdag is de voorloper van de herfst.

OKRA ROUWT

Ghislaine Geerkens  is niet meer.

Zij overleed op 25 juni in het WZC Villa Hugardis , bijna 91 jaar oud .

 

De kaars leek bijna eindeloos,

maar is nu stil gedoofd.
Een leven lang zorgzaam geweest,

gegeven en geloofd.

Een hand die zwaaide na de zoveelste OKRA bijeenkomst

en nog zo veel andere mooie herinneringen aan Ghislaine

die voor altijd afscheid van ons nam.

Wij bij OKRA zullen haar missen.

FOTOVERSLAG UITSTAP NAAR KAMP BEVERLO

 

BIJ OKRA BEN JE THUIS !

We zijn al augustus, mooie en warme zomer, zomer zoals er naar het schijnt veel vroeger heel veel waren. Ouderen onder ons beweren dat toch al zegt het KMI in Ukkel dat dat echt niet klopt. Soit, in 2018 is er een echte warme zomer, punt !

Bij Okra Hoegaarden is alles in de sacoche, we hadden in juni een zalige bezinningsnamiddag met veel volk, een zeer fijne ontspanningsnamiddag met mooie muziek en … lekker eten en drinken. Stiekem keek ik naar mijn tafelgenoten: zij zongen “Daar bij die molen, en Op de purp’ren hei” mee. Anderen hadden echt hun dansschoenen aan, placeerden menig danske. Fijn om dat te zien. Ja, mensen laten genieten, samen strijden tegen de eenzaamheid en verkilling van de maatschappij, dat is een belangrijke troef van ons trefpunt.

Onze mensen brachten bijna 300 brillen mee die onder leiding van Guy en Mia naar een kliniek in het armste deel van Afrika zullen gebracht worden, waardoor het leven van bijna 300 mensen aldaar een beetje rooskleuriger zal wezen. Bedankt allemaal.

Veel confituur werd er gemaakt  (al een 135 glazen) en voor een groot deel al verkocht. Er zal de komende koffietafel nog gelegenheid zijn om verse confituren te kopen tvv B.O.M..  Een berg fruit werd er mij bezorgd … veel fruit. Ik dank dan ook zeer hartelijk Mariette Stockmans uit de Bley, Danny en Monique uit de Biezenstraat, Pierre en Yvette Vandiest van ’t Smisveld , Georges en Josée van Kumtich en Jean- Luc Keleman, een OKRA-supporter uit Outgaarden.

Bij Café Tricot loopt ook alles op wieltjes , bestellingen komen binnen, ons maskes naaien en breien mooie spulletjes . Merci Patricia, Arlette en Gaby Wouters voor de kleedjes .Merci Gilberte, Odette, Any, Nelly, Yvette, Liliane en Nicole Ruyts voor de stapel bloesjes en kleedjes, dekentjes, sjaals en al die speeltjes. De laatste maanden ontvingen wij zeer veel nieuwe wol en mooie stukken stof en een massa knoopjes  waarvoor onze dank . Maar …. we moeten dat ook allemaal ergens kunnen bewaren, en onze ruimte is heel beperkt. Dus wachten jullie aub met leveren tot onze volgende oproep om materialen.

Op 8 en 22 augustus is er Café Tricot in het WZC, kom gerust even langs voor een babbel en een ijsje. Iedereen welkom.

OKRA EN DE WET OP DE PRIVACY

De wereld wordt alsmaar ingewikkelder en ook als Okra moeten we rekening houden met bovenvermelde wet.

Daarom ook vragen wij dat als iemand onder ons niet kan hebben dat zijn/haar foto in de Okrakrant Hoegaarden komt het laat weten. Idem indien u niet graag heeft dat uw naam verschijnt in het boekje onder de hoofding verjaardagkalender. Wie niet wil dat zijn-haar foto en-of naam op onze website staat: laat het aub weten.

Anderzijds: wie dit boekje nog niet per email ontvangt en dit wel plezant zou vinden, geef dan uw adres op aan Luc. Er worden deze maand alleen al meer dan 100 foto’s bijgeplaatst op de website van de vorige koffietafel, de uitstappen naar zee en Leopoldsburg. Toch leuk om eens in te bladeren? Of om een foto van jezelf te downloaden?

OKRA KAARTEN

Het kaartseizoen is afgelopen. Op de laatste speeldag haalde Hugo het met één puntje voorsprong. En dat na 10 speeldagen!! Spannender kan het haast niet. Bij de gewone wiezers haalde onze Kumtichse vriend Georges het. Hij won voor het eerst in onze kaartclub-geschiedenis een soloslim. Vanaf september kaarten we waarschijnlijk in café Brem.

OKRA VERJAARDAGKALENDER

Joehoe ! weer een hele rij jarigen bij Okra .

Van harte gefeliciteerd allemaal en nog een berg fijne jaren gewenst.

 

Emmanuelle De Jongh en Moniek Dodion verjaren op 3 augustus.

Charly Swellen verjaart op 5 augustus en Lydia Raymaekers op 6 augustus.

Leona Smolders houdt feest op 9 augustus.

Diana De Vlaminck wordt geveird op 11 augustus.

Onze vriend John Meus is jarig op 12 augustus.

Wijkmeesteres Nicole Van Mol is jarig op 14 augustus.

Johan De Bisschop viert op 15 augustus, dat is een grote feestdag!!

Lucia Boesmans doet er een cijfertje bij op 17 augustus.

Op 18 augustus dan weer is Agnes Sterkendries aan het feest.

Willy Bamps drinkt er een goeie op 27 augustus.

Cisca Van Esch blijft altijd jong, maar verjaart toch op 28 augustus.

 

En dan schrijven we al september mensen, dan loopt de zomer ten einde. Ongelooflijk!

BIJ OKRA DENKEN WE SOMS ZEER GOED NA

 • Rimpels zijn erfelijk, je krijgt ze van je kinderen.
 • Op het juiste moment doof zijn is ook een gave.
 • Sommige dingen zijn zo eenvoudig dat zelfs mannen ze verstaan.
 • Bij vlagen ben ik geniaal, alleen is het windstil.
 • Thuis is waar je alles kunt zeggen… en niemand luistert.
 • Je wordt ouder, je neemt toe in waarde.

MINIVERSLAG BEZINNNINGSNAMIDDAG

 In het Hoegaardse Parochiecentrum waren 24 OKRA-leden op 12 juni aanwezig voor een bezinningsnamiddag . En … wonder boven wonder … er waren 24 leden aanwezig ,waaronder 2 van St Germanus , 2 van Glabbeek .

Pastor Liesbeth Goris bezorgde ons een zinvolle en “ZALIGE” namiddag. De moeite meer dan waard , de afwezigen hebben echt iets gemist !

FOTOVERSLAG VAKANTIE AAN ZEE

OKRA EN HET PC

Wij hebben dus onze laatste bijeenkomst gehad in het huidige PC. We hebben ook mooie afscheidsfeesten gehad met heel veel volk dat het PC een goed hart toedraagt. Van Thalia kregen zowel PC als Chiro een gift van 2750 euro. Mooi.

Maar nu moeten we starten het klaar maken van de huidige PC-lokalen voor de heropbouw. Als u dit leest hebben de Okra-vrijwilligers hopelijk de Okra-eigendommen al ingepakt en verhuisd. En ook de PC-mensen zouden al enige inboedel moeten verhuisd hebben.

Er zijn nog werkdagen gepland op 17, 19 en 24 juli. Iedereen is welkom, er wordt ganse dagen gewerkt. Ondergetekende is dan op verlof.  Maar op 7 augustus is dan de volgende werkdag. Tijdens de koffietafel van 2 augustus houd ik jullie op de hoogte van de stand der werken, maar zeker dan te laatste moet al het hout, de toog, de plafonds weg omdat het daarna zal moeilijk worden om containers op de koer te zetten wegens afbraak oude lokalen en opbreken van diezelfde koer. Houdt u minstens deze dag vrij in uw agenda aub. Met veel volk kan veel werk verzet worden. En dan lopen de volgende werken geen vertraging op.

PS: ons ontbijtbuffet zou doorgaan in Mariadal, op een zondag is daar de eetzaal vrij. Ons eindejaarsfeest zal doorgaan in de zaal van café Odette. We zullen die dag een pendeldienst naar Meldert moeten organiseren. Onze fietszoektocht en de aansluitende haringenbak voor PC zouden doorgaan in PC. We zullen dan moeten extra meubilair vastkrijgen en een isotap-installatie, etc.. Iedereen kan dan komen kijken naar de vorderingen der werken. Dat gaat problemen geven bij slecht weer, maar moeilijk gaat ook. Na de haringenbak gaat de vloer eruit en zijn wij klaar voor de heropbouw.

Komt u aub ook eens helpen? Het zal nodig zijn.

OKRA ACTIVITEITENOVERZICHT

23/07 13u30 Fietstocht Doortrapper ism Okra Glabbeek

25/07 14u Breicafé Villa Hugardis

02/08 14u Koffietafel met bingo en petanque..

08/08 14u Breicafé Villa  Hugardis

22/08 14u Breicafé Villa Hugardis

12/09               Regio-uitstap naar Louvain-La-Neuve

OKRA DANKT ZIJN SPONSORS

Bakkerij Edwin Wils

Altenaken 80A

3321 Hoegaarden

 Okra koopt altijd Hoegaards, deze mensen helpen ons maandelijks en geven ons een mooi percentje korting. Merci Edwin. Merci Sven.

PATISSERIE SVEN

DOELSTRAAT 47

3320 HOEGAARDEN

 

OKRA HUMOR

Een vogel, een vis en een krokodil hangen aan de toog in de bar van de

Antwerpse Zoo.

Och zegt de vogel, ik heb het hier allemaal gezien, ik ben ’t hier een beeteke muug. Ik kan goe vliege, mijn vrouw kan goe vliege, mijn kinderen kunne goe vliege, als we de kans hemme zijn we weg, terug naar Afrika.

Ja, zegt die vis. Ik ben het hier ook wa muug. Ik kan goe zwemme, mijn vrouw kan goe zwemme, mijn kinderen kunne goe zwemme, als we de kans hemme zijn we weg, terug naar de Middellandse Zee.

Och, zegt die krokodil, ik weet het nog niet. ‘k Hem een groot bakkes, mijn wijf heeft een groot bakkes, mijn joeng hemme allemoal een groot bakkes

Ik denk da’k hier in Antwaarepe blijf !!!

 

PS: Is dat niet straf? Een vakantiekrantje waarvan het de bedoeling was om 4 bladzijden te schrijven en pas op de voorlaatste bladzijde plek vinden voor een moppeke!  Weet ge hoe dat komt?

In onze regionale zetel vinden ze het volgende:

“Een indrukwekkend aanbod én mooi gepresenteerd !

Corneel”

Het is plezant om eens een schouderklopje te krijgen. Bedankt aan iedereen die tekstjes of foto’s zond..