Centraal thema

Welkom aan boord

Kom er bij, jong of oud, man of vrouw, fit of minder fit, …  We gaan je omringen met zorg, aandacht en vriendschap. We trekken er samen op uit, leren nieuwe mensen en dingen kennen. We beleven heel wat
samen, nemen de tijd om te genieten en te bewegen. Onderweg zoeken we elkaar op, spreken we verder af en nu en dan verbroederen we met een andere boot op onze weg.Omarm, ontdek, ontspan, ontmoet met OKRA

 

 

Omarm, ontdek, ontspan, ontmoet.

Het is natuurlijk geen toeval: 4 belangrijke woorden die beginnen met de letter o, meteen ook de beginletter en de hoofdletter O van OKRA. Die staat voor ‘open’ en de komende twee jaar nog actiever voor ‘met open armen’. Met dit centraal thema nestelen we ons dus 2 jaar lang in het hart van OKRA. Want ontmoeting tussen mensen is uitermate belangrijk, het is de zuurstof die levensenergie en kracht geeft. Goede, regel-matige en deugddoende ontmoeting maakt het verschil tussen  gaan slapen met een donderwolk of een glimlach op het gezicht. Een vooruitzicht op een volgend aangenaam contact trekt de mondhoeken naar omhoog, doet de ogen twinkelen. Via Welkom aan boord maken we  met OKRA het verschil voor onze leden, gepensioneerden en ouderen zonder meer. Dat doen we nu ook al en gaan we zeker verder doen, en de komende twee jaar zelfs nog wat meer en beter.

Doe met ons mee en …

zorg voor veel en meer ontmoeting in OKRA. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat jullie als trefpunt de ontmoetingskansen voor jullie leden en alle ouderen verder zetten,versterken of uitbreiden. Laat je inspireren door onze ‘welkom aan boord ideeën box’. In deze box zit een schat aan ideeën, activiteiten, grote en kleine acties en aandachtspunten. Uiteraard kan je zelf ook ideeën ontwikkelen en uitwerken of heb je al aanbod dat hierop een prachtig antwoord biedt. Doe met ons mee en zorg voor meer en beter omarmen, ontdekken, ontspannen en ontmoeten in en rond OKRA.

Registreer je als trefpunt op www.welkomaanboordbijokra.be/doemee

Alle ideeën uit de welkom aan boord ideeën box staan ook ontsloten op de activiteiten pagina op deze website. Je kan je trefpunt digitaal activeren als deelnemer in ons gezamenlijk project  door je te registreren via het invulformulier doe mee. Je kan  aanvinken voor welke acties uit de ideeën box jullie willen gaan. Na uitvoering kan je een verslagje met een foto toevoegen. Dat biedt dan weer inspiratie en goesting voor andere trefpunten. Zo steken we elkaar verder aan.

Speel ons jullie (andere) ideeën, activiteiten en acties door

Heel wat dingen uit de ideeën box zijn nu ook al dagelijkse kost in een aantal OKRA trefpunten. Maar op het terrein is er wellicht nog veel meer. Hebben jullie nog andere initiatieven activiteiten en acties in het kader van  omarm, ontdek, ontspan en ontmoet, laat het ons dan weten. Dat kan je op verschillende manieren doen.

Door na jullie trefpunt registratie op www.welkomaanboordbijokra.be te klikken op de activiteit ‘speel het door aan OKRA’. Of door jullie ideeën door te spelen via het OKRA regiosecretariaat.

Vertel aan jullie leden over ‘OKRA dating’

Op www.welkomaanboordbijokra.be  is een aparte knop voorzien voor OKRA dating. Leden kunnen hierop aangeven dat ze, naast de OKRA activiteiten, ook op zoek zijn naar aangenaam gezelschap om er af en toe eens op uit te trekken of samen dingen te doen, te bezoeken. Je kan dat ook zelf op het niveau van het trefpunt organiseren via jullie ledenvergaderingen. Maar op deze website wordt dit ruimer verspreid. Om deze functie te gebruiken hoeft men zich niet vooraf te registreren.Maar op de website van okra-nationaal wordt dit ruimer verspreid.

Ga in op de oproepen van Okra algemeen of jouw OKRA regio

Tijdens de looptijd van ‘welkom aan boord’ geven we geregeld prikkels of uitnodigingen tot omarmen, ontdekken, ontspannen en ontmoeten in OKRA’. Hou het prikbord op www.welkomaanboordbijokra.be in de gaten, wees aandachtig op startdagen, regio- en gewestvergaderingen. Hou een goed oogje of je brievenbus en mailbox, lees met belangstelling de volgende Schakels en OKRA magazines.

Meer informatie: Okra- centraal thema nationaal