Okrakrant april 2024

ALLELUJA ,  ALLELUJA !

’t is  P A S E N   !

 

De wereld is zonniger als je lid van OKRA bent !

 

OKRA NODIGT UIT

Iedereen is weer andermaal uitgenodigd op onze volgende ledenvergadering op 4 april om 14u in ons PC.

We hebben 9 namen uit onze ledenlijst moeten schrappen, allemaal mensen die we al geruimere tijd niet meer mochten ontmoeten en ook hun lidgeld voor 2024 niet meer betaalden. Dat betekent ook dat we ongeveer elke maand een nieuw lid zouden moeten aanwerven om gewoon ons ledenaantal constant te houden. Maar gelukkig gebeurt dat nog altijd bijna zonder probleem.  Wij blijven rustig groeien. En heel erg verwonderlijk is dat niet als je ziet hoe druk onze kalender met activiteiten is. We wandelen, fietsen, kaarten, bowlen, doen heel veel uitstappen met de bus. Bedankt aan alle organisatoren.

We hebben ook pas onze jaarlijkse pannenkoekendag gehad. Het was vrij druk, maar dan aangenaam druk. De pannenkoeken waren goed gelukt hoorde ik verscheidene malen en onze drankenlijst kende veel succes. Enfin, onze kas kan er weer enkele maanden tegen. We kunnen weer voortdoen zonder de bijdragen te moeten opslagen. En ook hier weer een grote dank aan de vele helpers. Okra Hoegaarden heeft een bijzonder actieve groep helpers, dus doen we voort met onze vereniging.

OKRA HOUDT MARIAHULDE 28 MEI

Als al enkele jaren houden we ook dit jaar een Mariahulde in de kerk. Nicole zorgt voor gebed en zang. Zoals ook de vorige jaren zoeken we mensen om rolstoelen te duwen van het WZC naar de kerk. Het zouden aardig veel rolstoelen kunnen zijn. Daarom hebben we graag als ook u komt helpen. Aub, geef een seintje, want twee keer moeten duwen is wel een beetje veel.

Wij zoeken veel vrouw- en mankracht, helpende handen. Interesse?

Contacteer Nicole Paulus op 016-766759 of Luc Fourie op 0475-350067

En aan degenen die het lidgeld 2024 nog moeten en willen betalen: stort aub 30 euro op BE94 0682 4779 4914 van Okra Hoegaarden. Merci.

PAAR BEELDEN VAN VERGADERING MAART

 

BIJ OKRA DENKEN WE SOMS HEEL GOED NA

 • Plezier moet je maken, verdriet komt vanzelf.
 • Vrolijkheid is de helft van gezelligheid.
 • De meest verloren dag is deze waar geen plaats is voor een lach.
 • Vrees niet voor de toekomst, die komt pas morgen.
 • In het verleden gebeurt niets meer.
 • Twijfel is het begin van wijsheid.
 • Er gaat meer boven je pet dan eronder.
 • Als elke dag dezelfde is, ja dan leef je maar 24 uur !

BIJ OKRA BEN JE ALTIJD THUIS

Zou er nu eindelijk toch eens echt lenteweer op komst zijn? Zou er in Hoegaarden nu eindelijk genoeg grondwater zijn ? Enfin, ik hoop het uit de grond van mijn hart ! Zon moet er dringend komen zodat de verwarming een graadje minder mag, dat de lentekleren uit de kast mogen, dat mijn confituurketel van de zolder mag komen. Als de natuur, de weergoden, mij dit jaar goedgezind zijn ga ik veel confituren maken, én ook boerenmeisjes en boerenjongens in bokalen stoppen en rijkelijk overgieten met jenever .

Ik zoek nog altijd vrijwilligers om mij te helpen op 28 mei tijdens de Mariahulde . Wie wil en kan die dag een rolstoelgebruiker van het WZC Hugardis naar de kerk  duwen . Geef me aub een seintje op nummer 016  76 67 59  of paulus.nicole@proximus.be.

 

 Jullie zijn allemaal stuk voor stuk LIEVERDS !

WEERSPREUKEN VOOR MAART

 • Palmzondag helder en klaar, brengt een vruchtbaar jaar !
 • Goede vrijdag regen is Gods zegen.
 • Komt Pasen in Meert, dan is alles verkeerd.
 • April heeft menige gril.
 • Aprilse vlokjes geven meiklokjes.
 • Een droge april is niet de boer zijn wil.
 • April maakt de bloem, mei bekomt de roem.

VOOR WIE ER SOMS NOOD AAN HEEFT

EEN PAAR VERSLAGJES VAN OKRA-ACTIVITEITEN

Okra-doortrapper
Op 21 mei wil Okra-doortrapper, de regionale fietsafdeling, een fietstocht houden in en rond ons dorp.  Wij zouden vertrekken om 14 uur aan het Parochiecentrum, waar we na de tocht eventueel ook nog iets zouden kunnen drinken. Dit laatste belet niet dat we mogelijk ook onderweg nog ergens kunnen stoppen. Schrijf in uw agenda aub.

Foto van tijdens de muzieknamiddag in Aarschot

Kaarten
Bij het kaarten deze maand won Dany van de Biezenstraat met grote voorsprong. Hij speelde drie keer een troel rond.  Bij de gewone wiezers won Josee uit Kumtich. Proficiat. Alleen: iemand had de frigo’s voor de drank uitgezet, onze drankjes waren lauw. Dat zullen we volgende keer weer eens in de namiddag moeten gaan controleren. Spijtig.

Bowlen
En bij het bowlen won haar man Georges met voorsprong. Hij speelde meer dan 140. Maar ik keek ook heel veel naar de baan naast ons, daar speelde er ene 187 punten, amai zeg jong: wat een keigoede speler was dat.

 

GELUK is genieten van wat er is.

 

OKRA ALENDER VOOR APRIL

04/04 – 14u
Koffienamiddag met Paasbezinning

05/04 – 14u
Fietsen
Vertrek aan PC. Gids Guy Poffé gsm 0478 98 41 43

08/04 – 19u
Okra Academie Voordracht “Artrose en reuma” Laura Vanhoof
CC Begijnhof, Diest. Meer info 016 61 74 70 of oostbrant@okra.be

10/04 – 14u
Breicafé
WZC Villa Hugardis

12/04 – 14u
Wandelen in Zoutleeuw.
De wandeling vertrekt aan de Kleine Gete, Parking Paardenbrugstraat.  Korte wandeling van 4 km, lange wandeling van 8 km. Na de wandeling komen we samen aan café De Leeuwenaar.
Gids Albert Vandermeulen gsm 0477 13 28 39

Opgelet! Vanaf april tem oktober vertrekt elke wandeling om 14u00!

13/04 – 15u
Musical “Hairspray
Trixxo Theater in Hasselt.
Meer info in de rubriek “uitstappen”

18/04 – 20u
Kaarten
PC café

19/04 –  14u
Fietsen
Vertrek aan Parochiecentrum

23/04 – 14u
Okra Academie Voordracht “De Leuvense Vaart” Herman Verbruggen
CM Leuven. Meer info 016 61 74 70 of oostbrant@okra.be

24/04 – 14u
Breicafé
WZC Villa Hugardis

26/04 – 14u
Wandelen in en rond Hoegaarden.
Vertrek aan Parochiecentrum.
Gids Marc Finoulst 0496 92 36 77

27/04
Uitstap Avondnocturne Koninklijke serres
Meer info in de rubriek “uitstappen”

Er zal op de koffietafel een flyer beschikbaar zijn over een infosessie van een uur op  donderdag 2 mei om 15u in het PC uiteraard over ‘Rust in je hoofd’. Hoe kunnen we minder piekeren, aangenamer mens worden. Het betreft een gezamenlijke organisatie van CM Gezonde Buurt met Lieve Meulemans en Okra, met medeorganisatrice Mia Vandebroeck. Vraag deze meisjes extra info volgende donderdag. Dit is een mooie kans om nieuwe leden aan te trekken.

OKRA BESTE MAATJES

En kijk eens hier … twee flinke tachtigers van oep de Stupkesströwet ! Links ons Maria van de Mena. Jaren woonde ze met haar ouders en zussen in Café Au Canal oep de bajk.
Rechts ons Lily, vriendin van Maria, zij heeft haar plaats bij Okra wel gevonden. Ik denk dat Lily een naarstig bijtje is, dat poetsen haar dada is.
Enfin … ’t zijn twee trouwe en schoon maatjes!

En van goeie vriendinnen gesproken. Hier ons Julia van de Kalverströwet, altijd in de weer voor kinderen en kleinkinderen, ook een fervente fietsster en wandelaarster. Dan haar goeie, beste vriendin ons Marietteke Stockmans van de Bley.
Heel veel jaren waren het daar in de Bley de beste maatjes én buren !

PAAR VERSLAGJES VAN OKRA SPORTACTIVITEITEN

Wandeling 15 maart te Lovenjoel              
(Verslag en leiding wandeling Jan en Christine)

Ondanks de regen zijn er toch 25 wandelaars afgezakt naar het kerkplein van Lovenjoel. Na een woordje uitleg over het Groot Park (vroegere Salve Mater = psychiatrisch ziekenhuis voor vrouwen) en het Klein Park (vroegere Ave Regina = BLO-school) zijn we via één van de wandelwegen van het Groot Park vertrokken richting het indrukwekkende gebouwencomplex en de ijskelder van dit park. Langs de hoofdingang verlieten wij het park en wandelden we richting spoorweg.

Op dit traject kwamen we het oude molenaarshuis, het kasteel dat oorspronkelijk van de familie “de Spoelberch” was en het Zoötechnisch centrum van de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen (KUL) tegen. We wandelden langs de spoorweg een paar 100 m om aan de spoorwegbrug rechts af te slaan naar de Langestraat, die we over haar ganse lengte door holle wegen en velden volgden. Aan de Delhaize van Lovenjoel splitste de groep. De korte wandeling (5,5 km) liep via de Groenstraat tot aan de spoorweg. De lange wandeling (9 km) leidde ons langs de gehuchten Bremt en Weterbeek om uiteindelijk op de fiets-o-strade terecht te komen ter hoogte van de Sint-Ermelindiskapel. De fietssnelweg werd gevolgd tot aan de voetgangersbrug van de spoorweg. Vanaf hier werd hetzelfde traject genomen als voor de korte wandeling.

Voldaan gingen we onze dorst lessen bij “De Miester” te Bierbeek.

MET OKRA OP STAP

BE 28 7360 3772 8620: deze rekening gebruiken om de uitstappen te betalen aub

13 april: Musical Hairspray
Laatste inschrijving 1 april, kostprijs 80 euro,  Bus vertrekt op het Gemeenteplein om 13u30 richting Hasselt.

27 april: Koninklijke Serres avondnocturne
Uur vertrek nog niet gekend  op het moment dat ons krantje wordt gedrukt. Info volgt op 4 april;

1 mei: Wonderlijke molens
Volzet.
Uur vertrek: 6u15 Gemeenteplein. ’t Is vroeg maar je kan nog wat slapen op de bus

4 mei: Brugge
In de voormiddag bezoeken we Brugge Er is op zaterdag markt in Brugge. In de namiddag gaan we richting Sluis en kan iedereen hier rustig rondwandelen en/of iets gaan eten. Om 18u keren we terug naar huis. Kostprijs 20 euro! Uur vertrek: 7u Gemeenteplein;

31 augustus: Operette Donkmeer
Het wordt “De klokkenluider van de Notre Dame”, een aanrader om deel te nemen. Wie eerst betaalt kan mee want de plaatsen zijn beperkt. Uur vertrek: 17u15 Gemeenteplein 80 euro. Wie meewil vragen we een voorschot te storten van 40 euro.

24 oktober  Onze jaarlijkse uitstap naar Scherpenheuvel

 Crea moment
Vrijdag 3 mei 10-12u (welkom vanaf 9u30)  Zaal Keyseryk Boutersem, Stationsstraat 91. Programma: er worden 3 creawerkjes uitgelegd en we starten deze samen met jullie. Inschrijven voor 22 april via oostbrabant@okra.be of 016 61 74 70  Iedere deelnemer betaalt 5 euro (koffie, water, thee en het materiaal voor de werkjes is inbegrepen)

6 mei  13u30 Viering Scherpenheuvel Okra Oost-Brabant in de Mariahal                                                             Vertrek bus Gemeenteplein Hoegaarden 11u35. Om 18u vertrekt de bus in Scherpenheuvel huiswaarts. Inschrijven tijdens de koffienamiddag van 4 april. Prijs bus volgt binnenkort.

20 september Daguitstap naar Lier
Vertrek bus 7u30 Gemeenteplein
Welkom met Liers Vlaaike en koffie.  Keuze uit rondrit in de streek of stadswandeling met bezoek aan het Begijnhof en ook de Begijnhofkerk! Middagmaal 3-gangenmenu en koffie. Namiddag keuze uit Zimmermuseum + vrije tijd of boottocht (45 min) + Zimmermuseum. Prijs zonder boottocht 63 euro, met boottocht 68 euro. Snel inschrijven is de boodschap! !

OKRA-JARIGEN VOOR APRIL

Aan alle jarigen van de maand april wenst Okra veel geluk, een dik pak gezondheid en een berg mooie momenten toe .

En we openen de rij met een aprilvis! Die aprilvis werd Paasdag 1945 op 1 april dus in Rommersom geboren . ’t Is onze penningmeester André Fillé !
Maar onze Okra Hoegaarden telt maar liefst 21 jarigen in april, dat is een onwaarschijnlijk lange lijst. En na Andre verjaren dus nog heel veel toffe mensen.
Op 2 april viert Maria Vandewouwer.
En op 5 april kennen we twee mooie jarigen: Simone Peeters en Mariette Stockmans.
Godelieve Sterkendries verhuisde naar het Smisveld, zij is jarig op 7 april.
De dertiende dan is Vivianne Vanderweyden jarig, heel goede gezondheid gewenst Vivianne.
Op 14 april vieren Anny Vanosmael en Eddy Smets.
En op 15 april is het feest in Goetsenhoven: Theo Delorge is jarig.
En onze reisleidster Andrée Pierlet drinkt een champagneske op de 16de.
Op 17 april hebben we zelfs drie jarigen en niet de eerste de besten hoor: veel geluk volgend jaar aan Hilda Saenen, Arlette Lafosse en Ivan Rems.
Alice Timmermans feest dan weer op 21 april en op 22 april viert heel Wallonië: straffe Monique Hendrix is jarig.
Op 25 april dan vieren Godelieve Baeken en Gisele Bollen: proficiat.
We zijn al 26 april en dan is het feest in Overlaar: Josee Buvee is jarig.
Een dagje later, 27 april dus vieren Denise Godefridi en Josee Vanden broeck.
En deze lijst wordt gesloten op 28 april met de verjaardag van Liesbeth Goris.

Mooi, mooi mooi mensen. En er allemaal terug bij zijn volgend jaar hé!!!!

 

Okra Hoegaarden wenst alle leden zalig Pasen en veel mooie , zonnige lentedagen !

 

Pak de ZON en STRAAL !

ADRESSEN VOOR INSCHRIJVINGEN-AFMELDINGEN

Luc Fourie, Groot Overlaar 162, Tienen                                       0475-35 00 67
Fille Andre, Br Loriersstraat 40                                                     0475-91 52 55
Mia Vandebroeck, Nieuw Overlaar                                                078-98 41 43
Marc Finoulst, Beukenlaan 6                                                          0496-92 36 77
Dodion Moniek, Stationstraat 22                                                   0498-82 71 94
Danie Dehenin, Meerstraat 9   Meldert                                        016-766 632  –   0495-56 69 04 
Van Mol Nicole, Lange Grachtstraat 2                                          016-76 72 33
Laeremans Sonia, H. Dotremotstraat 15/1                                   0497-25 56 05
Mariette Schoensetters, E Ourystraat 46 bus 1                           016-76 57 17
Nicole Ruyts, K Astridstraat 30                                                      016-76 64 83
Lea Kustermans, J Lowetlaan 4                                                     016-76 76 18  –  0499-23 23 74
Magda Van Leemputten, Res Beatrijs 187 Tienen                      0497-18 77 19
Michel Winnen, Steenbergsestr 7 te Wever                                 0498-30 71 54 
Andrée Pierlet, Frans Huonplein 6   bus 4                                 0495-468 484
Lieve Meulemans, Ridderstraat 6  Hoksem                                0496-144 127
Monique Elsen, Biesenstraat 5 te Tienen                                    0477-702162
Vandermolen Luc, Valkenswaardlaan 14 te Tienen                  0476-285175