Okrakrant maart 2024

L E N T E  !

Rooie neuzen zijn verdwenen

dooie vingers, prikkeltenen .

Al dat kil en koud verdriet

heb je in de LENTE  niet !

OKRA LIDGELDEN 2024

Individueel lid                                                                   30 €

2de lid in hetzelfde gezin en adres                              20 €

Bewoner WZC                                                                    12 €

Hoofdlid in ander trefpunt                                           10 €   

Sportverzekering                                                             10 €

 Gelieve te betalen tijdens de koffietafel van maart of
vóór 7 maart via overschrijven op rekening   BE94 0682-4779-4914

Wie op de koffietafel van maart het lidgeld 2023 nog niet betaalde moeten we schrappen als lid. De hoofdzetel zal immers in maart onze rekening sturen. En geef toe dat we geen lidgeld kunnen doorstorten als we zelf nog niets ontvangen hebben. Dat mogen we onze kas en de trouwe leden niet aandoen. Dikke merci.

OKRA NODIGT UIT

En iedereen wordt bij deze dus uitgenodigd op onze maandelijkse vergadering op donderdag 7 maart om 14u in PC. Als altijd hopen we weer op meer dan 100 aanwezigen. We beloven weer een lekkernij bij de koffie en een leuk avondmaal. En ons Mia zorgde voor een interessante voordracht over ‘Slapen en gezondheid’.  Ongeveer 10 jaar geleden waren die mensen nog eens bij ons dacht ik, en dat was toen een ferm succes. Was er toen niet de mogelijkheid om nekkussens en speciale matrassen en dergelijke te kopen? Er is uiteraard geen enkele koopverplichting.

En vergeet aub onze jaarlijkse pannenkoekendag niet. Wie wil komen helpen is uiteraard bijzonder welkom. Zeker voor de opruim en kuis zoeken we volk. Geef een seintje aan Mia, Marc of Luc. Weeral merci.

PAAR BEELDEN VAN VERGADERING MAART

  

BIJ OKRA DENKEN WE SOMS HEEL GOED NA

  • Soms is niets zeggen het beste antwoord.
  • De eenvoudigste dingen in het leven geven het meeste plezier.
  • Plant een glimlach, oogst een zoen !
  • Niets is zo bijzonder als het gewone.

BIJ OKRA BEN JE ALTIJD THUIS

“De wereld is om zeep, er gebeuren rare dingen rondom mij” zingt Urbanus, en ik geloof dat hij gelijk heeft. De eerste dagen van februari stonden hier in onze tuin heel veel mooie, gele narcissen in volle bloei. Raar … Ik heb altijd gedacht dat narcissen lentebloeiers waren, blijkbaar zijn het nu “winterbloeiers” geworden. Maar allé, de natuur herleeft, en als nu de zon nog regelmatig partij geeft, dan zijn we van veel regen en donkere dagen af.

Een dikke merci voor de vele confituurglazen , ze zijn allemaal netjes gespoeld, van etiketten ontdaan en staan hier in de kast te blinken én te wachten op vele kilo’s lekker, gezond fruit. Stiekem hoop ik dat mijn fruit- en suikerleveranciers mij dit jaar ook vrachten rabarber, bessen, krieken én suiker zullen leveren. – Een hint voor Dany H, William D., Jean–Luc en Yves !!!- Stilletjes hoop ik nog een gulle pruimen- en perenleverancier te vinden.

Ik wil er nogmaals op wijzen dat de winst van alle verkochte gelei en confituur naar B.O.M. gaat. Tweemaal per week biedt B.O.M. voedselondersteuning aan meer dan 400 kansarme gezinnen in onze regio.  En wij bij Okra steunen Bezorgd Om Mensen graag. Koop zeker de komende tijd een potje lekkers met veel warme vriendschap gemaakt !

Wie zin heeft om komende koffienamiddag een half uurtje te knutselen brengt zeker een schaar mee. Knutselmadam Mireille geeft graag de nodige uitleg.

Er zijn terug Lichtmiskaarsjes te koop aan 2,50 € het stuk. Tot een volgende !

Neem gerust de tijd om tijd te nemen !

OKRA ROUWT

 Op 25 januari overleed Nelly Vanhulst, één van onze oudste en trouwste leden.

Afscheid nemen is verwijlen

bij een brok leven

en stilstaan op de pieken

van pijn en vreugde .

(W. Bruyninckx)  

 

 Dag lieve Nelly !

 

WEERSPREUKEN VOOR MAART

  • Regen op Sint Adriaan, laat niets meer droge staan.
  • Wie zichzelf wel bemint, wacht zich voor maartse zon en aprilse wind.
  • Maart heeft venijn in de staart.
  • Sint Jozef sta ons bij of de winter gaat niet voorbij.
  • Sint-Ludgeer vochtig, dan blijft de korenzolder tochtig.

 Deel een GLIMLACH, het worden er dan meer !

 Een GRIJZEN DAG moet je gewoon zelf inkleuren !

 Maak alles vast met GENIET–JES !

VOOR WIE ER SOMS NOOD AAN HEEFT

Zondag 24 MAART is het Palmzondag, een echte hoogdag in onze gemeente. De maaien worden gewijd in de Sint-Gorgoniuskerk, om 9 u. Nadien is er de processie en natuurlijk de palmverkoop door de Hoegaardse kinderen.

Een klein beetje groen
op een dorre tak
laat zien dat de boom
weer tot leven komt.

Een beetje groen
op het kruis
laat zien dat God
opnieuw tot leven komt.

(A. Vandeputte)

 

 

 

 

 

  

OKRA HOUDT MARIAHULDE OP 28 MEI

Als al enkele jaren houden ook dit jaar een Mariahulde in de kerk. Nicole zorgt voor gebed en zang. Zoals ook de vorige jaren zoeken we mensen om rolstoelen te duwen van het WZC naar de kerk. Het zouden aardig veel rolstoelen kunnen zijn. Daarom hebben we graag als ook u komt helpen. AUB, geef een seintje, want twee keer moeten duwen is wel een beetje veel..

Wij zoeken veel vrouw- en mankracht, helpende handen.

Interesse?

Contacteer Nicole Paulus op 016-766759 of Luc Fourie op 0475-350067

EEN BEETJE HUMOR

   

 OKRA ALENDER VOOR MAART

04/03 -14u
Okra Academie Voordracht “Lastige mensen…en hoe ze te overleven” CC Begijnhof, Diest

06/03 – 14u

Okra Shownamiddag Aarschot

07/03 – 14u
Koffienamiddag, met voordracht en demo Slapen en gezondheid, 08/03 – 14u: Bowlen, Acro Tienen

10/03 – 14u tot 18u
Pannenkoeken en Trappistenproeverij, Parochiecentrum

11/03 – 14u
FilmThe chapel” CC De Kruisboog, Tienen

13/03 – 14u
Breicafé, WZC Villa Hugardis

15/03 – 13u30:
Wandelen
Vertrek aan de kerk van Lovenjoel. Deze wandeling loopt langs “Het Groot Park(vroeger Salve Mater), het Zoötechnisch Centrum KUL, idyllische paadjes en holle wegen. Na de wandeling komen we samen in Bierbeek bij “De Miester”. Korte wandeling van 3 km, lange wandeling 7 à 8km.Gidsen Jan Vansteenwegen en Christine Saelmaekers 0478 73 90 43.

21/03 – 20u
Kaarten
Parochiecentrum

26/03 – 14u
Okra Academie Voordracht “Erfenis, schenking en zorgvolmacht” CM Leuven

27/03 – 14u
Breicafé
WZC Villa Hugardis

29/03 – 13u30
Wandelen
Vertrek aan het Dorpscafé, Sint Gillesplein, Kumtich. Er wordt een korte wandeling voorzien +/-1u-1u30 en een lange wandeling +/-2u30. Gidsen Georges Gevers en Josée Vandenbroeck 0473 82 81 63.

OKRA BESTE MAATJES

Stil genietend van een gezellige koffienamiddag, fijne babbels! Ons Lea uit de Jules Lowetlaan, ijverige wijkmeesteres en al een pak jaren lid van ons trefpunt. Tafelgenote Bertha uit de Doelstraat heeft na een moeilijke tijd met heel veel goesting de weg teruggevonden naar onze Okra. Twee beste maatjes !

Twee schoon madammen ! Ons Celineke uit Goetsenhoven, altijd gereed om te knutselen en zeker om te kaarten. En dan … ons Victorineke van oep ‘t Huonplein, – nog niet zo lang lid bij ons -, heeft haar plaatske bij onze Okra wel gevonden. Zo te zien zijn het twee fiere maatjes !

PAAR VERSLAGJES VAN OKRA SPORTACTIVITEITEN

Wandeling 9 februari 2024
Met 20 waren we aan de kerk in Bost voor een wandeling van 5 of 8 km. Vertrokken langs de Gallicstraat en de Aststraat door de kale velden richting Goetsenhoven. Links en rechts kruisten we kleine bosjes waar nog weinig leven te bespeuren viel.
Aan de voetbalplein van Goetsenhoven nam de helft van de groep de verkorte weg via de vliegplein naar Bost. De overigen vervolgden de weg om via Wulmersum eveneens de richting  Bost te volgen. In Café de Grietmuil was de groep weer voltallig en werd tussen pot en pint de volgende wandeling al besproken.

Wandeling 23 februari 2024
Deze volgende wandeling was dus op vrijdag 23 februari, met start aan de kerk van Hakendover deze keer. Het waaide fel en het was regenachtig, maar toch stonden er 23 wandelaars paraat. Wij zijn toch wel een echte wandelclub eigenlijk. En oei, mijn verslagje mag verdwijnen, ik vind net op de mail het verslagje van organisator Albert: Vertrokken door een holle weg richting Ezemaal   hadden wij op een hoogte een mooi vergezicht. Aan het eerste kruispunt werd links de weg door de velden genomen met de wind in de rug. Aan het 3-dorpen punt Hakendover-Wommersom en Overhespen werd de groep gesplitst. De verkorte weg naar Hakendover werd met een tiental aangevat. De moedigen namen richting Wommersom om  via het boerderij complex van de familie Avermaet eveneens terug  naar Hakendover te keren. In cafe de Korenbloem konden wij  genieten van een verfrissing met o.a. hun heerlijk bier   ”13 maal”.
Mooie namiddag alweer. Alleen ‘Ik word daar zo moe van …’ zegt kabouter Lui. Dat moet verre familie van mij zijn.

Bowlen
Het bowlen is en blijft een activiteit met steeds dezelfde mensen in een klein groepje. Maar Georges speelde met een monsterscore van liefst 145 punten iedereen naar huis. Zo’n score had ik nog nooit gezien, ook op geen enkele andere baan in de zaal. Amai, proficiat,. Maar is dan niemand nieuw die het eens aandurft hem het vuur aan de schenen te leggen?  Ook schrijver dezes vestigde een nieuw persoonlijk record met 118. En fier dat we allebei waren..   We bowlen in maart een laatste keer deze winter, daarna herstart het wielerseizoen. Fietsen we op vrijdagnamiddag, op de vrijdagen dat er niet gewandeld wordt??

Verkavelingsweg Hakendover-Ezemaal
Foto Rojalin, met dank.  

Kaarten
En dan onze laatste ‘sport” betreft het kaarten. Ook dit blijft een kleine club met altijd dezelfde getrouwen. In februari speelden we voorlopig voor het laatst in café de Brug. In principe verhuizen we terug naar ons PC en spelen we opnieuw op donderdagavond om 20u. We zien elkaar op 21 maart?

Okra St Gorgonius Hoegaarden nodigt u voor de 17de keer uit op haar jaarlijkse

Pannenkoeken en Trappistenproeverij

Zondag 10 maart 2024 van 14u tot 18u

Parochiecentrum Hoegaarden

We verwachten u, uw kinderen en kleinkinderen, al uw vrienden

MET OKRA OP STAP

BE 28 7360 3772 8620: deze rekening gebruiken om de uitstappen te betalen, wil je mee, dan dien je dringend te storten te plaatsen zijn beperkt J

6 maart
Shownamiddag Aarschot
het vertrekuur is 12u25 Hoegaarden Gemeenteplein, 12u40 Kerk Melderten om  13u Kumtich op het plein.

13 april
zaterdagnamiddag gaan we naar de Musical Hairspray
dIt is bijzonder omdat Nelly en Herman hun kleindochter hieraan deelneemt. Het is in de Paasvakantie en daarom zijn jullie kleinkinderen ook van harte welkom! We kunnen dit aanbieden voor de prijs van 80 euro. Hoewel ‘Hairspray’ gewoon fun is en boordevol dans, humor en heerlijke muziek zit, worden ook maatschappijkritische en nog steeds brandend actuele thema’s zoals racisme en bodyshaming  niet uit de weg gegaan. Om deel te nemen dient dit onmiddellijk betaald te worden omdat wij deze kaarten moeten aankopen. Overschrijven of cash betalen op de koffietafel. Bus vertrekt op het Gemeenteplein om 13u30 richting Hasselt.

27 april
Koninklijke Serres
avondnocturne, uur vertrek nog niet gekend

1 mei
Wonderlijke molens
Op deze dag worden we ontvangen met een kop koffie/thee met een heerlijk stuk appelgebak. Dan stappen we in de autocar met onze gids voor een tocht door Alblassenwaard. Na deze rondrit komen we terug aan in het restaurant te Kinderdijk daar gaan we genieten van een drie gangen diner. In de namiddag gaan we varen langs de wereldberoemde molens van KInderdijk. Dit is dus een uitstap voor jong en oud… er moet niet gewandeld worden en is dus echt een aanrader voor iedereen! Kostprijs 90 euro! Uur vertrek: 6u15 Gemeenteplein Hoegaarden; ’t is vroeg maar je kan nog wat slapen op de bus.

4 mei
Brugge
In de voormiddag bezoeken we Brugge, er is op zaterdag markt in Brugge. In de namiddag gaan we richting Sluis en kan iedereen hier rustig rondwandelen en/of iets gaan eten. Om 18 u keren we terug naar huis. Kostprijs 20 euro! Uur vertrek: 7u Gemeenteplein;

31 augustus
Operette Donkmeer
Het wordt “De klokkenluider van de Notre Dame” Een aanrader om deel te nemen, wie eerst betaald kan mee want de plaatsen zijn beperkt; Uur vertrek: 17u15

24 oktober
Onze jaarlijkse uitstap naar Scherpenheuvel!


OKRA-JARIGEN VOOR JANUARI

HOERA !  Onderstaanden zijn jarig !
Okra wenst jullie allen heel veel lachrimpeltjes toe !

Lilly Vanmol en Albert Vandermeulen openen deze lijst met jarigen op 3 maart. We wensen hen beiden een dikke proficiat.
Een tweede straffe wandelaar, namelijk Georges Gevers is jarig op 4 maart.
En Nicole Bamps uit Rillaar viert straf op 8 maart.
Ook weer niet uit Hoegaarden, maar uit Wever komt onze chef-kok Michel Winnen. Hij verjaart op 13 maart.
En Willy Vanolst drinkt een lekker glaasje op zijn verjaardag op 15 maart.
Ook Leopold Willems woont uiteraard in Rillaar, hij verjaart de zestiende.
En Rachel Merckx is dan weer jarig op 19 maart, proficiat.
Op 20 maart dan is Victorine Morry aan het feest. We wensen haar een schone dag en een schoon jaar, zoals aan alle jarigen trouwens.
Liliane Vandenbergh uit Tienen en Marcel Mues uit Lubbeek mogen de kaarsjes op de taart uitblazen op 25 maart. Veel geluk gewenst.
Twee dametjes zijn jarig op 26 maart, twee goede medewerksters trouwens. Het zijn Nicole Ruyts en Danie Dehenin.
En deze lijst wordt afgesloten door een recent nieuw lid. Vivianne Bauwin viert haar verjaardag op 31 maart.

Jullie zijn echt de aller, aller GOEISTEN !
Oost, west … bij OKRA is het best !