Week van de Valpreventie

 

De 8ste editie van de Week van de Valpreventie komt eraan! Een nieuwe editie, een nieuw thema. Met de slogan ‘Laat angst om te vallen je leven niet bepalen’ ligt de focus van deze week op valangst.

Valangst is voor ouderen één van de vele risicofactoren om te vallen.

Tijdens de week van 22 tot en met 28 april 2019 roepen we alle verenigingen, organisaties, intermediairs, woonzorgcentra, gezondheid- en welzijnsmedewerkers en iedereen die in contact komt met 65-plussers op om allerlei activiteiten rond valangst te organiseren. De vorige edities waren een groot succes! Ook dit jaar rekenen we op jullie massale deelname en proberen we, net zoals in 2018, de kaap van 1000 deelnemende organisaties te overtreffen.

Naast onze bestaande materialen en activiteiten, kan je de nieuwe affiche, placemat, folder flyer, en de geüpdatete checklist en knelpuntenwandeling, raadplegen! Aan de hand van deze materialen krijgt de oudere informatie over de oorzaken en gevolgen van valangst en allerlei tips om valangst te verminderen of te vermijden. Bekijk tijdens de Week van de Valpreventie ook nog het nieuwe filmpje rond valangst!

De verschillende materialen kunnen online besteld of gedownload worden.

Registreer je organisatie vanaf 12 februari tot en met 10 mei 2019 via https://goo.gl/forms/dXNqUhOKDKxzlaa33.

Op die manier word je mee opgenomen in de telling van het aantal deelnemende organisaties aan de Week van de Valpreventie.

  • Wil je daarnaast ook kans maken op een bezoek van de Vliegende Reporter? Aarzel niet en registreer je organisatie tot en met 29 maart 2019 via bovenstaande link.
  • Stel je ook kandidaat voor de Award Week van de Valpreventie tot en met 10 mei 2019 (eveneens via bovenstaande link) en wie weet wint jouw organisatie de geldprijs van 250 euro, te investeren in valpreventie.

De Vlaamse Logo’s, het Vlaams Instituut Gezond Leven en het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen kijken uit naar je initiatief!

Wil je up to date blijven over de Week van de Valpreventie 2019? Klik hier.