Okrakrant november 2023

    Nu is het tijd om dankbaar te zijn

    om wat goed en mooi was.

    Het is de tijd

    om weemoedig te beseffen

    dat leven en verlies loslaten is

 

 OKRA NODIGT UIT

U wordt ook in november uitgenodigd op onze maandelijkse grote vergadering op donderdag 2 november. En inderdaad, dat is op Allerzielen, maar een andere datum vinden is bijna onmogelijk. En bovendien gaan we toch op Allerheiligen naar het kerkhof en tijdens onze koffietafel herdenken we onze overleden Okra-vrienden in een bezinning door Nicole.

Geen verdere commentaar meer, alles staat hieronder en mijn boekje steekt weer eivol.

BIJ ONZE OKRA BEN JE ZEKER THUIS

Héhé ! niet te geloven … al in november aangekomen,  en zo gaan we op kousenvoetjes 2024 tegemoet. Wees allemaal maar gerust, in 2024 zal het weer een boeiend en plezant jaar worden bij onze Okra, met veel koffienamiddagen, uitstappen, quizzen, een dik pak plezier en warme vriendschap.

Nu op 12 november houden we ons jaarlijks ontbijtbuffet, een buffet om “U” tegen te zeggen. Er zal genoeg eten gereed staan van knapperig gebakken spek tot een stukje Hoegaardse zatlap. Onze vrijwilligers zullen jullie met een stralende glimlach bedienen.

Indien gewenst brengen wij uw ontbijt ook met de glimlach aan huis.

Wisten jullie dat veel Hoegaardiers ons ontbijt het beste van het beste noemen ?En … wijle fier , en wijle blinken !

Kom met heel uw familie en uw buurt ontbijten bij onze Okra op zondag 12 november in een warm en gezellig parochiecentrum. Dus … bestel spoedig bij Okra een ontbijt, gegarandeerd ben je je honger kwijt !

Tot dan! Veel groetjes!

MEDEDELING VAN aNDRE OVER LIDGELD 2024

Gelieve pas te betalen op de koffietafel van januari. Er is voorlopig te betalen voor ontbijt en voor eindejaarsfeest

Desnoods overschrijven op BE94-0682 4779 49148

            Individueel lid                         30 €

            2de lid van zelfde gezin          20 €

            Lid van WZC                           12 €

            Hoofdlid in ander trefpunt   10 €

            Sportverzekering                    10 €

 

PAAR BEELDEN VAN KOFFIETAFEL VAN SEPTEMBER

  

Aanschuiven aan de kassa van Andre bij het binnen komen.

Druk, druk, druk. Maar ook Tof, tof, tof

                    

Jeanine Smets                                      

Degel Jeanine

Laat je nog maar eens door Okra verwennen met een lekker en uitgebreid ontbijtbuffet op zondagmorgen. Een glaasje bubbels of fruitsap, een uitgebreide keuze aan broodjes, rozijnenbrood, beleg, spek, eieren, ambachtelijke confituren, verse fruitsla, koffiekoeken, e.a. 

Prijzen    Volwassenen 18 €    Kinderen 10 €

Inschrijven graag, maar helemaal niet verplicht. Wel heel graag inschrijven indien u ontbijt aan huis wenst geleverd te zien. Posten in de brievenbus aan Parochiecentrum aub of bij iemand van ons bestuur, zie lijst hierna. Ook emailen is mogelijk uiteraard, zie website.

BIJ OKRA DENKEN WE SOMS HEEL GOED NA

Wanneer iemand  oordeelt over jouw pad, leen hem dan  je schoenen.

Onderschat nooit de kracht van kleine stapjes.

Ik ben niet oud, ik zit in de bloei van mijn slijtage.

Thuis is het plekje waar liefde woont.

Sommige mensen maken de wereld mooier door er te zijn.

OKRA KALENDER VOOR NOVEMBER

(Mia)

02/11 – 14u
Ledenbijeenkomst-koffienamiddag, Parochiecentrum

03/11 – 13u30
Wandelen in en rond Oplinter. Vertrek zaal Sinterviven, Neerlintersesteenweg 22, Oplinter. Afstand: 8-6-4 km. Na de wandeling verfrissing in Sportcentrum Grand Slam, ingang langs Tennisstraat 3, Tienen.

06/11 – 14u-16u30
Voordacht Okr a Academie “Kermis!” Samen met Eddy Niesten en Griet Goris kan je de kermisverhalen en al die liedjes opnieuw ontdekken. CC Begijnhof (aula), Infirmeriestraat, 3290 Diest. Prijs 8 euro.

08/11 – 14u
Breicafé, WZC Villa Hugardis

10/11 – 14u
Bowlen, Acro Tienen

12/11 –  8u tot 11u
Ontbijtbuffet, Parochiecentrum

13/11 – 14u
Film Close, De Kruisboog, Tienen

16/11 – 20u
Kaarten , PC  café

17/11 – 13u30
Wandelen, meer info volgt nog

22/11 – 14u
Breicafé, WZC Villa Hugardis

28/11 – 14u-16u30
Voordracht Okra Academie “Baltische staten”. Jean Demarsin en Mieke Opsomer vertellen en laten je meegenieten van hun documentaire met veel foto’s en video’s over Estland, Letland en Litouwen. CM Leuven, zaal De Vaart, Platte Lostraat 541, 3010 Kessel-Lo.                                 

29/11 
Daguitstap Kerstmarkt Valkenburg. Meer info zie rubriek van Andree.

Wijziging vertrekuur wandelingen!

Vanaf november tot en met maart 2024 vertrekuur om 13u30

Datum te noteren

07/12 11u30 tot 18u
Eindejaarsfeest met muziek, animatie en sketches, Parochiecentrum

OKRA’ BESTE MAATJES

 

Kijk eens hier ! Wat een mooi koppel en al heel veel jaren getrouwd, altijd goed gezind, altijd klaar om te helpen. Bij onze Okra zijn ze gekend als William en Josée Dirix–Buvé van Klein Overlaar.

 

En nog een hecht en sportief koppel, kilometers wandelen ze dagelijks door Hoegaarden.Het zijn trouwe maatjes van onze Okra Wij kennen ze als Charly en Arlette  Swellen – Lafosse.

WEERSPREUKEN VOOR NOVEMBER

De velden geschoren, de winter geboren.

Allerheiligen met zonneschijn geeft in de winter veel pijn.

Wie houdt van wind, november mint Na Sint Maarten krijgt de winter mooie kaarten.

Met Allerzielen wit gewemel, in het voorjaar blauwe hemel.

Op Sinte Katrien sterkt de winter.

Sint Andries brengt vries, maar Sint Elooi de dooi.

 

Ik ben maar weer opgestaan want dat slapend rijk worden is me vannacht weer niet gelukt.

Geluk is geen rekensom. Om het te .vermenigvuldigen moet je het willen delen.

 

VOOR WIE ER SOMS NOOD AAN HEEFT

Wij gedenken onze overleden leden

Het is november en dan gedenken we even onze overleden vrienden van het voorbije jaar.

Hebben woorden wel waarde voor wie verstomd is en verdoofd ?

Doet medeleven er nog toe voor wie een leven heeft verloren ?

Maar echt …. Okra voelt de stilte in jullie hart, de woede om het gemis in jullie hoofd en wij kunnen jullie tranen horen …

Wij gedenken eerbiedig

  • Noë Jacqueline
  • Laenen Simone
  • Nijs Willy
  • Smolders Any
  • Hendrickx Marie-Louise
  • Dehennin Greet

en alle gestorven familieleden van onze leden.

PAAR VERSLAGJES VAN OKRA SPORTACTIVITEITEN

Verslag: OKRA-wandeling te Neervelp op  6/10/23
Het weer was ons gunstig gezind. We vertrokken aan de kerk in Neervelp met 25 wandelaars. Na 1.5 km volgde een tiental wandelaars een kortere route, die onderweg nogmaals werd opgesplitst in 3 of 5 km. Deze wandelingen liepen telkens door prachtige natuurgebieden en werden begeleid door Christine Saelmaekers. De overige 15 stappers werden begeleid door Jan Vansteenwegen. Op de grens van Neervelp en Bierbeek passeerden we “de Blauwschuur” ( een oude hoeve met een grote tiende schuur – haar naam verwees naar het blauwe schaliëndak van de schuur). Een rustige veldweg bracht ons bij een bloemenplukweide in Bierbeek, die we even konden bezichtigen. Via het gehucht “De Vinaaf” in Opvelp vervolgden we onze wandeling naar de prachtige omgeving van “Molensteen” (vroegere houtzagerij en watermolen) te Neervelp. Langs mooie veldwegen kwamen wij uiteindelijk terug aan de kerk van Neervelp terecht. Van ons gebruikelijk pintje genoten wij in café “de Molen” te Bierbeek.  Bekijk ook de mooie foto’s van deze uitstap op onze website.                   
Verslag:Jan

Verslag van de fietstocht op 13/10/23
Het was niet fel warm, het was winderig, het had goesting om te regenen, maar aan het PC stonden 12 fietsers klaar voor een tocht. Dominique nam de leiding en we vertrokken via de Zavelstraat naar Houthem en Hoksem en Kumtich. Daar kwamen we op onbekender terrein via de Sint-Barbarastraat, door de velden tot Roosbeek. Via het fietsknoopnetwerk bereikten we Beauvechain. Langs schitterende Waalse wegen en dorpen stevenden we op Jodoigne af. En ondertussen stopten we nog ergens in een cafeetje waar we met Okra al meerdere keren stopten. De café ligt aan de kerk, maar ik weet begot weer niet meer hoe dat dorpje noemt. Enfin ze hadden er goeie Cornet, Karmeliet en Duvel. En die bazin was even vriendelijk als de vorige keren. Enfin schitterende fietstocht, mooie namiddag. Dank U Dominique, maar gelieve alleen volgende keer zelf een verslagje binnen te sturen, dan moet deze jongen zo niet zijn hersenen pijnigen.

 

Loslaten is vertrouwen voelen in nieuwe mogelijkheden.

MET OKRA OP STAP

(Andree)

Verleden week was er de uitstap naar Nismes en vandaag als ik dit boekje in elkaar steekt is er de uitstap naar Marcienne en Thorn. En hier is Andree met haar volgende afspraken; plezant, veel en goed !! Spreek haar aan tijdens de koffietafel, of bel 0495-46.84.84.

Zondag 29 oktober Musical “Les Misérables” stadfeestzaal Antwerpen
Deze musical start om 14u, we vertrekken om 12u30 aan de Sporthal.

Woensdag 29 november Kerstmarkt Valkenburg
Hier zijn slechts 20 plaatsen beschikbaar. Inschrijven is ook onmiddellijk betalen omdat de toegang tot de Kerstmarkt op voorhand betaald moet worden. Wie nog meewil en niet betaald heeft, gelieve dit onmiddellijk te doen. Wie nog niet ingeschreven is: onmiddellijk bellen want inschrijvingen sluiten af op 27 oktober. Vertrek  11u30 aan Gemeenteplein.

Dinsdag 11 december Kerstshow Kaasboerin
Okra Hoegaarden doet een speciale inspanning om toch naar dit evenement te gaan. We zijn momenteel met 15 deelnemers, maar er hebben er nog maar 4 betaald? Je mag gepast geld meebrengen en tijdens de koffietafel van 2 november betalen of nu overschrijven  Kostprijs: 65 euro en niet-leden 70 euro. Uur van vertrek: 9u20 gemeenteplein Hoegaarden!

Verder kan ik u mededelen dat we reeds een planning hebben opgemaakt voor 2024. We gaan de regels wat veranderen in verband met de inschrijvingen. Twee maanden voor het evenement wordt er op de koffietafel betaald en/of wordt er overgeschreven op ons gekend nummer voor de uitstappen!    BE 28 7360 3772 8620

27 april Koninklijke Serres
Avondnocturne

1 mei Wonderlijke molens
We starten met koffie en taart. Dan stappen we in de autocar met onze gids voor een tocht door Alblassenwaard. Na deze rondrit komen we terug aan in het restaurant te Kinderdijk daar gaan we genieten van een driegangen diner. In de namiddag gaan we varen langs de wereldberoemde molens van KInderdijk. Echt een aanrader voor iedereen! Kostprijs 90 euro!

4 mei Brugge
in de voormiddag bezoeken we Brugge, er is op zaterdag markt in Brugge. In de namiddag gaan we richting Sluis. Kostprijs 20 euro!

1 juni Havendagen Tholen.
Het is een dag vol activiteiten voor jong en oud; gezellige jaarmarkt, optredens bekende artiesten, food- en visplein en rondvaarten zijn eveneens mogelijk. Kostprijs 30 euro!

31 augustus Operette Donkmeer
Voorlopig heb ik hier nog niet veel nieuws over te vertellen. Zodra ik meer nieuws heb dan laat ik het u zeker weten! Heb jezelf nog een voorstel, dan hoor ik het graag!

OKRA-JARIGEN VOOR NOVEMBER

Een hele boel hoeraatjes voor jullie verjaardag!

En we starten met ons schoonste lid, we zijn er bijzonder fier op. Ze kan niet meer naar onze vergaderingen komen maar ze is en blijft een okra-lid. Beste vrienden, Rosalie Emmanuel wordt op 1/11   104 !!!   Dat is een voorbeeld voor ons allen.
Arnold Geerkens is iets jonger, amai zeg niet … Hij verjaart op 3 november.
Luc Vandermolen is een nieuwe wijkmeester vanaf deze maand. Hij verjaart op de vierde. Proficiat en bedankt om wijkmeester te worden te Luc.
Een dagje later, dus op 5 november viert Christine Saelmaekers. Goed gedaan meid.
En dan rijden we door tot 11 november. Ik heb altijd geweten dat dat een  speciale datum was.   Inderdaad want Gaby Sterckx verjaart dan.
Onze fietskampioen en echtgenoot van Mia, onze vriend, afijn de mijne toch Guido Poffé is jarig op 15 november.
En op 17de dan is Nelly Kesteloot jarig. Mevrouw Kesteloot woont in de Tiensestraat, een echte Hoegaardierster viert feest. Proficiat dan ook Nelly.
Christine Vandevorst uit de Torsinplaats mochten we dit jaar nog niet ontmoeten bij ons op de koffietafel. Zij verjaart op 18 november. Ook Simone Christiaens mochten we dit jaar nog niet ontvangen. Zij verjaart op 21 november en wij wensen haar het allerbeste toe…
En Mia Vandebroeck, jaja de echtgenote van de Guido van hierboven, en heel grote hulp in onze Okra verjaart op 22 november. Ik wil altijd ene komen drinken hé Mia.
Recent lid is Paul Haccour uit Meldert. Hij is jarig op 23 november. Dikke proficiat.
Nog een supergrote hulp in onze Okra is mijn jaargenoot Marc Finoulst. Hij verjaart op 27 november. Hip hip hoera!
En de rij wordt gesloten door Julienne Cleiren. Zij komt ook nog niet naar onze koffietafels, zij fietst met ons mee. Groetjes Julienne en viert goed.
Ik wens iedereen binnen dit en 365 dagen graag opnieuw proficiat…

LEVEN  =  inleven, geven én vergeven en vooral BELEVEN !

ADRESSEN VOOR INSCHRIJVINGEN-AFMELDINGEN

Luc Fourie, Groot Overlaar 162, Tienen 0475-35 00 67

Fille Andre, Br Loriersstraat 40       0475-91 52 55

Mia Vandebroeck, Nieuw Overlaar     0478-98 41 43

Marc Finoulst, Beukenlaan 6        0496-92 36 77

Dodion Moniek, Stationstraat 22         0498-82 71 94

Danie Dehenin, Meerstraat 9   Meldert  016-766 632                0495-56 69 04 

Van Mol Nicole, Lange Grachtstraat 2     016-76 72 33

Laeremans Sonia, H. Dotremotstraat 15/1          0497-25 56 05

Mariette Schoensetters, E Ourystraat 46 bus 1     016-76 57 17

Nicole Ruyts, K Astridstraat 30                  016-76 64 83

Lea Kustermans, J Lowetlaan 4              016-76 76 18        0499-23 23 74

Magda Van Leemputten, Res Beatrijs 187 Tienen  0497-18 77 19

Michel Winnen, Steenbergsestr 7 te Wever 0498-30 71 54 

Andree Pierlet, Frans Huonplein 6   bus 4     0495-468 484

Lieve Meulemans, Ridderstraat 6  Hoksem       0496-144 127

Monique Elsen, Biesenstraat 5 te Tienen           047-702162

Vandermolen Luc, Valkenswaardlaan 14 te Tienen     0476-285175

 

Gelukkig is iemand die dankbaar is omdat hij leven mag.