Okrakrant oktober 2023

Kom, ga mee

naar ’t bos

dan gaan we samen

de herfst omhelzen !

 

OKRA NODIGT UIT

U wordt andermaal met z’n allen uitgenodigd op onze volgende samenkomst in het Parochiecentrum op donderdag 5 oktober om 14u. Ik was er zelf niet de twee vorige keren en recent hebben we hier in Overlaar nogal serieus gesukkeld met de gezondheid, we hebben zelfs geen wandeling noch fietstocht kunnen meemaken. Bedankt dus aan iedereen die deze activiteiten leidde of een bijdrage opstuurde voor dit boekje. Merci vooral aan Guy.

Vorige maand was er onze jaarlijkse ledentombola. Het schijnt dat de prijzen verzameld door vooral Mia, Andree en Nicole prachtig waren, de opbrengst was heel behoorlijk ondanks er iets minder volk was dan normaal. Het was immers zeer warm, diverse mensen haakten op het laatste moment af. Maar alle info die ons bereikte was positief. Nog enkele andere normale helpers en bestuursleden waren afwezig, maar de bediening en de opruim verliepen prima vertelde men me. Merci dus en houden zo.

Deze maand proberen we deelnamekaarten voor het ontbijtbuffet te verpatsen. Subiet moeten we beginnen aan de flyer die we in de Hoegaardse brievenbussen zullen posten. Het moet weeral goed komen.

En we mogen weeral twee nieuwe leden verwelkomen die hun lidgeld voor volgens al betaalden. Hartelijk welkom aan Willy Malcorps uit Boutersem en Marleen Dekens uit de Oplintersesteenweg in Tienen. Heel fel welkom beste mensen. Maar noteer toch weer maar dat het opnieuw geen Hoegaardiers betreft, onze nieuwelingen. Dus komaan mensen uit Hoegaarden, breng uw buren mee naar onze Okra. De Hoegaardiers moeten de felle bovenhand blijven houden. En het goede nieuws hier betreft dat Andree Pierlet terug in Hoegaarden woont, een aanwinst voor het dorp.

Leef vandaag en wees echt gelukkig.

PAAR BEELDEN VAN KOFFIETAFEL VAN SEPTEMBER

 

DE TIJD VAN TOEN … HEINNERINGEN !

Hier een kiekje van ons Simone Peeters met  haar zusjes en broer. De kinderen waren op wandel in de Kasteeldreef in Meldert. Simoneke is al vele jaren een trouw Okralid, altijd blijgezind, een warme madame.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BIJ OKRA DENKEN WE SOMS HEEL GOED NA

  • Geen enkel levenspad is een rechte weg.
  • Wandel met je hart en je voeten zullen volgen.
  • Het is nooit het verkeerde moment om de juiste dingen te doen.
  • Doe dingen waar je hart gaat van zingen!
  • De moeilijkste taal ter wereld is de waarheid.

Optimisme is een morele plicht.

VACCINEREN  –  VACCINEREN

Sedert midden september is er een COVID 19 vaccin gratis beschikbaar. Het vaccin wordt sterk aanbevolen door onze Okra. Midden oktober is het griepvaccin beschikbaar. Om gevaccineerd te worden maak je een afspraak met je huisarts.

Even herinneren van veelvuldig je handen met water en zeep te wassen. Verlucht meermaals daags je woonruimte. Ben je ziek, blijf dan zeker thuis !

OKRA DANKT ZIJN SPONSORS

Bakkerij Edwin Wils                PATISSERIE SVEN

Altenaken 80A                           Doelstraat 47

Outgaarden                                 3320 Hoegaarden

BIJ ONZE OKRA BEN JE ZEKER THUIS

We zijn in de tiende maand van 2023, de tijd vliegt gewoon voorbij. Tijdens de vorige koffienamiddag hadden we onze jaarlijkse tombola, met een pak nuttige prijzen. In oktober worden er kaarten verkocht  voor het uitgebreid Okra ontbijtbuffet in november. Maak gerust voor ons gerenommeerde buffet veel reclame in Hoegaarden en ver daarbuiten! Wat zeker ook mag is dat je vrienden en buren, kinderen en schoonkinderen overtuigt om naar onze Okra te komen. Vertel hen over de wandel- en fietsclub, over de gezellige koffienamiddagen, uitstappen, concerten ,mooi paasfeest en het sfeervolle kerstdiner.

Wij hebben een droom, een droom om spoedig 200 leden te hebben. Dat zou magnifiek zijn ! Help ons om die droom waar te maken.

 

Eén ding per moment, het is nog niet gedaan!


PAAR VERSLAGJES VAN OKRA SPORTACTIVITEITEN

Fietstocht 15 augustus, verslag door Fernand

Met 15 vertrokken wij iets na twee aan PC in Hoegaarden onder de kundige leiding van Guy. Doel was Landen te bereiken via Waalse wegen. Af en toe moesten we een kasseitje verwerken ,maar meestal uitstekende fietswegen zonder al te veel autoverkeer. Plots zag ik de kerk van Noduwez verschijnen dus op goed weg om via Neerheylissem de beemden in Landen te bereiken.

Heerlijk weertje om wat fris te nuttigen. Terug via o.a. Hakendover naar de Ravel , waar er plots een drietal verdwenen waren ?? Kort afscheid van de groep en na een ritje van toch wel dikke 50 km terug thuis: zalige namiddag.

NOG EEN WANDELVERSLAGJE

Weersvoorspelling voor acht september, heeeel warm weer. Toch waagden de Okra-leden om in Vissenaken te gaan wandelen. En gelijk hadden ze. De zon was van de partij maar ze kon ons niet stoppen. We hadden ons voorzien van een pet of hoedje en hadden drinken voor onderweg meegenomen. De wandeling ging door heel veel schaduwrijke wegen en wegeltjes. Onderweg hebben we 2 maal halt gehouden, telkens stonden er banken in de schaduw, dus ‘dag zon’. Het was voor ons ook een bijzondere wandeling. We hebben, echt waar, meer in de schaduw gelopen dan in de zon. Na deze aangename wandeling hebben we een koele pint gedronken in Kumtich. Bedankt Guy.

WEERSPREUKEN VOOR OKTOBER

  • Worden de bladeren geel en krom, kijk dan naar de kachel om !
  • Warme oktoberdagen, koude februarivlagen.
  • Is oktober warm en fijn, ’t zal een scherpe winter zijn.
  • Verdwijnt de boer van de akker, dan worden hond en jager wakker.
  • In oktober veel regen, voor ’t kerkhof een zegen.

VOOR WIE ER SOMS NOOD AAN HEEFT

We dromen van verbondenheid
samenhorigheid en groepsgevoel
gesteund worden en gesterkt
door mensen rondom ons.

We geloven in verbondenheid
als we durven geloven
dat alle mensen veraf en dichtbij
dat verlangen delen.

MET OKRA OP STAP

(AndreePierlet)

Dinsdag 10 oktober: regio-uitstap Nismes
We vertrekken op het gemeenteplein om 7u44. De inschrijvingen zijn afgesloten, we zijn met 9 deelnemers! We zullen er een leuke uitstap van maken, hopelijk is de zon van de partij J

Dinsdag 17 oktober Marcienne en Thorn
Deze uitstap werd ook weerhouden gezien de talrijke aanvragen. Wie mee wil mag 58 euro storten op rekeningnummer BE 28 7360 3772 8620 met vermelding Thorn. We zijn momenteel met 15 deelnemers. Wie nog meewil mag mij onmiddellijk contacteren: 0495/46.84.84   Uur van vertrek: 8u20 Gemeenteplein Hoegaarden!

Maandag 23 oktober: uitstap Scherpenheuvel
De misviering is om 15u. We zullen vertrekken om 13u op Gemeenteplein. De kostprijs is 25 euro per persoon. Gelieve dit te betalen op de koffietafel of over te schrijven op ons rekeningnummer BE 28 7360 3772 8620.

Zondag 29 oktober Musical “Les Misérables” stadfeestzaal Antwerpen
Hier dienen we dringend op zoek naar geïnteresseerden, spreek u vrienden en familie aan ze kunnen gerust meegaan.
Deze musical start om 14u. De prijs is 90 euro.  Diegenen die een voorschot betaald hebben mogen nu het saldo storten AUB, normaal is dat nog 50 euro  Rekeningnummer BE 28 7360 3772 8620 met vermelding “Les Misérables”.

Woensdag 29 november Kerstmarkt Valkenburg
Te noteren in uw agenda! Verdere info volgt. Hier zijn slechts 20 plaatsen beschikbaar. Inschrijven is ook onmiddellijk betalen omdat de toegang tot de Kerstmarkt op voorhand betaald moet worden.

Dinsdag 11 december Kerstshow Kaasboerin
Voorlopig zijn er nog onvoldoende inschrijvingen, dus dit gaan we later beslissen of we kunnen gaan, maak dus reclame bij vrienden en vriendinnen J5 oktober gaan we hier beslissen of we al dan niet gaan. Kostprijs = 65 euro niet leden 70 euro.

Eventueel uur van vertrek: 9u20 gemeenteplein Hoegaarden!

 

OKRA KALENDER VOOR OKTOBER

(Mia Vandrebroeck)

04/10 14u Breicafé
WZC Villa Hugardis

05/10 14u Ledenbijeenkomst-koffienamiddag
Verkoop kaarten ontbijt, Parochiecentrum

06/10 14u Wandelen in en rond Neervelp
Vertrek aan de kerk, Kleine Heidestraat. Er is een kleine wandeling van ongeveer 3 km voorzien. De lange wandeling zal ongeveer 7 à 8 km zijn. Beide trajecten lopen langs een prachtig stukje natuur. Verfrissing zoeken we in de Molen in Bierbeek.      Jan Vansteenwegen en Christine Saelmaekers zijn onze gidsen. Gsm Jan 0478 73 90 43

09/10 14u Film
Documentaire “Onze natuur”, Kruisboog Tienen

10/10 14u Bowlen
Acro Tienen

10/10 regio Uitstap Nismes

13/10 14u Fietsen
Vertrek PC. Gids Dominique Groeseneken

17/10 Uitstap naar Torn en Marciennes

18/10 14u Breicafé
WZC Villa Hugardis

19/10 20u Kaarten
PC café

20/10 14u Wandelen in en rond Orsmaal
Vertrek aan Gemeentehuis, Helen-Bosstraat 43, Linter
Er is een korte 4,5 km en een lange wandeling 7,5 km voorzien; Gids Albert Vandermeulen 0477 13 28 39

23/10 14u Uitstap naar Scherpenheuvel
Inschrijven tijdens koffietafel

26/10 14u Okra regio Dansnamiddag
Hangaar 44, Steenbergstraat 44, 3380 Glabbeek Kaarten vooraf bestellen, 5 euro voor leden, 7 euro voor niet-leden.

27/10 14u Fietsen
Vertrek PC. Gids Hugo Nicolaes

29/10 Musical Les Misérables
Stadsfeestzaal Antwerpen

Data om te noteren

12 november 8u-11u30 Okra Ontbijtbuffet, Parochiecentrum

7 december 11u30 Okra Eindejaarsfeest, Parochiecentrum

OKRA ROUWT OM GREET DEHENNIN

Rouwen is zoeken naar het Licht voorbij de wolk van groot verdriet .

Greet ,

Afscheid nemen

kan als je weet

hoe velen je

dankbaar zijn

voor alles wat aan

het afscheid is

voorafgegaan .

Rust zacht

zorgende 

sterke vrouw.

 

 

 

 

 

OKRA-JARIGEN VOOR OKTOBER

Ik zie wat grijze haren

en een rimpel op je snoet

maar dat ene jaartje extra

staat je ongelooflijk goed .

Gelukkige verjaardag !

Op 2 oktober al verjaart Odette Degeest. We hebben u in 2023 nog niet gezien op koffietafel Odette?? Toch heel veel proficiat gewenst.
Op 5 oktober verjaart dan een gloednieuwe vriend: Willy Malcorps uit Boutersem. Hij kwam vorige maand voor het eerst, maar heel hopelijk niet voor het laatst. Hopelijk ontmoeten we elkaar op volgend vergadering Willy.
En Frans Vandegaer is jarig op 6 oktober. Hij stopt absoluut met verven einde van het jaar zegt hij. Misschien zien we hem dan ook op de donderdag.
Vera Vandermolen, trouwe wandelaarster en fietsster, drinkt hopelijk een hele goeie op de Kouterhof op 13 oktober. Veel chance gewenst Vera.
Eindelijk een heel trouwe aanwezige op onze koffietafels: Lea Stiers. Mogen we nog lang vrienden blijven Lea, jarig op 16 oktober.
Eén dagje later, 17 oktober dus, verjaart Smets Eliane. Ook zij slaat zelden tot nooit een vergadering van Okra over. Nog vele jaartjes gewenst Eliane.
En op 19 oktober viert Vanmeldert Lisanne uit Hoeleden aub.  En ook zij slaat zelden tot nooit onze feestjes over. Blijven komen Lisanne, we zien u graag.
Op 22 oktober dan verjaart nog een trouw Okralid uit Hoksem: Schreurs Paula is al lange jaren lid bij ons. Moge het nog lange jaren zo blijven Paula.
Op 24 oktober is een rots in onze keuken aan het feest. En wees gerust: Monique Elsen kan feesten. Houden zo Moniquesken.
Op 24 oktober verjaart onze vriend bowlingspeler Herman Cordewinner. We moeten op de koffietafel terug afspreken om te gaan bowlen. Drinkt eerst in Hakendover maar ne goeie cognac Herman.
En op 26 oktober dan viert Jan Coppeye uit Jodoigne. Blijven fietsen, kaarten, wandelen en op congé gaan he Jan.
En op 29 oktober tenslotte is Godelieve Hardiquest jarig. Proficiat Lieve…

ADRESSEN VOOR INSCHRIJVINGEN-AFMELDINGEN

Luc Fourie, Groot Overlaar 162, Tienen 0475-35 00 67
Fille Andre, Br Loriersstraat 40       0475-91 52 55
Mia Vandebroeck, Nieuw Overlaar     0478-98 41 43
Marc Finoulst, Beukenlaan 6        0496-92 36 77
Dodion Moniek, Stationstraat 22         0498-82 71 94
Danie Dehenin, Meerstraat 9   Meldert  016-766 632                0495-56 69 04 
Van Mol Nicole, Lange Grachtstraat 2     016-76 72 33
Laeremans Sonia, H. Dotremotstraat 15/1          0497-25 56 05
Mariette Schoensetters, E Ourystraat 46 bus 1     016-76 57 17
Nicole Ruyts, K Astridstraat 30                  016-76 64 83
Lea Kustermans, J Lowetlaan 4              016-76 76 18        0499-23 23 74
Magda Van Leemputten, Res Beatrijs 187 Tienen  0497-18 77 19
Willy Bamps, Heelblok 44  Tienen   0472-57 0429     
Michel Winnen, Steenbergsestr 7 te Wever 0498-30 71 54 
Andree Pierlet, Frans Huonplein 6   bus 4     0495-468 484
Lieve Meulemans, Ridderstraat 6  Hoksem       0496-144 127

 

Gelukkig is iemand die dankbaar is omdat hij leven mag .

BESTEL BIJ OKRA EEN HEERLIJK ONTBIJT,

GEGARANDEERD BEN JE JE HONGER KWIJT !