Okrakrant februari 2017

FEBRUARI 2017

 

Neem de tijd om te denken …

Het is de bron van kracht.

Neem de tijd om te dansen …

Het is het geheim van de eeuwige jeugd .

Neem de tijd om te lachen …

Het is de muziek van de ziel !

 

UITNODIGING KOFFIETAFEL 

U bent allen van harte uitgenodigd op onze tweede koffietafel al van het nieuwe jaar 2017. Wij verwachten u op donderdag 2 februari om 14 u ten allerlaatste in ons PC. Het is Lichtmis, en traditioneel deed onze deken Vandervelpen op die dag een H. Mis bij de start van onze vergadering. Onze mijnheer de deken is er echter in 2017 niet meer bij.

De pastoors lopen dun in de moderne kerk, de leken moet steeds meer verantwoordelijkheid opnemen zeggen ze. Wel, wij bij Okra doen dat. Nicole Paulus heeft genoeg bagage om een korte maar stemmingsvolle bezinning te houden. De “K” van Okra blijft belangrijk voor ons; die k onderscheidt ons voor een stukje van andere verenigingen.

Iedereen zal een boekje krijgen zodat we beter kunnen volgen, want nu zijn er toch aardig wat mensen met gehoorproblemen. En dieje micro moet werken volgende week.  Wij doen bij Dimitri nog 1 herstelpoging en anders kopen we een nieuwe.   En als wij de teksten van dit jaar bewaren, kunnen we die toch minstens gedeeltelijk hergebruiken volgend jaar?

Weet ge waar we wel problemen mee hebben? We hadden reeds de kapel van Mariadal gehuurd voor 12 april, de woensdag voor Pasen om er zoals al een paar keer in het verleden een serieuze bezinning te houden voor het gewest Tienen. Tot heden waren het steeds de proosten van Okra die deze taak op zich namen, maar ook daar zijn er problemen. ‘Sorry geen tijd, overbevraagd.’ Lieve Liesbeth Goris, als je dit leest, wij zijn er van overtuigd dat dergelijke bezinning jou op het lijf geschreven staat. Als gij ons nu niet verder helpt vrees ik dat we moeten afzeggen. Hoor ik van U a.u.b.????

Terug naar volgende donderdag. Traditioneel zouden er pannenkoeken moeten zijn. Vorige maand schreef ik hier dat de keuken het eens rustig aan zou doen, maar ze braadden toch wel witte en zwarte pensen zeker. Het zal dan nu ook wel lukken???

En Liliane Charles wil gedurende een kwartiertje turnles voor senioren geven. Kunt ge het geloven, een 91-jarige die turnles durft te geven?? Wij bij Okra Hoegaarden zijn toch wel een speciaal bendeke hoor.

En wie mee wil op reis naar zee, wordt uitgenodigd voor een korte vergadering in het vergaderlokaaltje. Het wordt hoogste tijd om definitieve afspraken te maken over wie er nu mee gaat en wat de verwachtingen zijn.

 

OKRA OP DE FOTO

Ondertussen verwachten we nog altijd jeugdfoto’s van al onze leden. Onze vriend Wasily maakte in januari weer kopies van enkele foto’s. Normaal zouden we nu afgesloten hebben, maar wegens tijdsgebrek hebben we nog niets uitgedokterd met die foto’s.  Dus krijgt ge nog een extra maand om straks te mogen meespelen als we alles ten toon spreiden. Meedoen a.u.b.. Wat we nog afgesproken hebben i.v.m. de foto’s? Elke maand vanaf nu zullen we een paar nieuwe foto’s ophangen op die plakkaten aan de voordeur en tegen de muren. Dat betekent ook dat we maandelijks een paar foto’s niet meer gebruiken, die stellen we dan tegen een vriendenprijsje te koop aan de geïnteresseerden, want kleurenkopies kosten aardig wat geld en het geld in de clubkas is van iedereen; daar moeten we spaarzaam mee omgaan. Ge weet toch dat ge foto’s van onze website kunt afhalen om af te drukken? Zo neen, vraag maar uitleg aan Wasily of laat uw (klein)kinderen dat doen.

 

Doelstraat47 3320 Hoegaarden 016/76 61 49 

HUMOR 1

Mijn vrouw gaf me een hint wat ze voor haar verjaardag wou. Ze zei;” Ik wil iets glanzend dat in 3 seconden van 0 naar 120 gaat.”

Ik kocht haar een weegschaal.

En toen is de ruzie begonnen …

 

OKRA KAARTEN

Het wordt bijna eentonig beste mensen, maar grote winnaar van de avond was opnieuw Liliane Vandermolen. Zij wordt tenzij een “groof” accident ook de winnares van seizoen 2016-2017. En van de grote verliezer van de avond mocht ik zijn naam niet schrijven, maar het is een architect en hij woont in Hauthem. Rara.

We waren terug eens met twee tafels, maar dat is eigenlijk nog onvoldoende. En het moeilijke van kaarten is dat ge met vier moet zijn, met drie kunt ge moeilijk kaarten. Het zijn altijd problemen als we zijn 7-en zijn. En misschien kunnen we deze problemen een beetje oplossen door niet meer op vrijdagavond te kaarten, dan zijn immers zeer regelmatig mensen bezet. Het kaartspel wordt verplaatst naar de derde donderdag van de maand. Georges en Josée zouden dan ook willen komen, en ‘bekker’ Michel??? We zullen zien op donderdag 16 februari om 20u in PC.

 

NOG 1 KEER STOEFEN MET ONS EINDEJAARSFEEST

Wegens “in de lappenmand” hebben wij weliswaar meerdere maanden Okra forfait moeten geven, maar het doet ons deugd dat Okra ons daarom niet is vergeten: bedankt voor het opfleurend en sterkend jubilé-geschenk dat Danny ons ’s avonds nog na het Okra-eindejaarsfeest heeft komen bezorgen.

Intussen de okra-krant januari 17 gelezen en de fotoreportage van het feest bekeken: schitterend, gezelligheid troef, met een indrukwekkend afgestofte en opgepoetste maître d’hôtel en zaalbrigade. Nu nog de infrastructuur in een nieuw kleed, en tegen volgend feest is de eerste Michelin-ster verworven.

Meer dan in 2017 op hetzelfde elan verder te kunnen ploegen hoeven wij u en uw equipe niet te wensen. Zelf hopen wij tegen februari terug voldoende ”te poot” zullen zijn om er weer bij te zijn. (Willy en Rachel)

 

HUMOR 2

Mijn vrouw stond in haar blootje naar de badkamerspiegel te kijken. Ze was niet gelukkig met hetgeen ze zag en zei tegen me; “Ik voel me verschrikkelijk. Ik zie er oud, dik en lelijk uit. Ik kan nu écht een complimentje van je gebruiken.”

Ik antwoordde haar; “Uw ogen werken nog uitstekend .”

En toen is de ruzie begonnen …

 

CAFE TRICOT

Woensdag 11 januari 14 uur in WZC Hugardis …. Okra’s café Tricot ! Wat een warme en gezellige bedoening in het cafetaria van Villa Hugardis ! Veel lieve dames die aan het breien waren , en heel veel supporters. Wel …. dat doet mijn hartje deugd ! Het doet deugd te weten dat wij van Okra’s Café Tricot op veel sympathie mogen rekenen. Blijkbaar dwingen wij bij de bezoekers en personeel veel respect af. Maandelijks komen wij de 2e en 4e woensdag samen om te breien of te borduren. In 2017 gaan wij ons inzetten voor MIN ( Mensen in Nood ), organisatie waar Deken Hardiquest en koster Claire Blondeau van Sint- Germanus hun schouders onder zetten. Zij bezorgen voedselpakketten in onze regio aan mensen die het ECHT nodig hebben, zo ook in onze eigen parochie.

Kom supporteren of breien, misschien wel borduren, even uit de eenzaamheid stappen in Café Tricot, daar is nog plaats voor een groep kaartspelers, er is nog plaats om gezellig van een pannenkoek of pintje te genieten.

Volgende afspraken 8 en 22 februari .

Tot ziens  bij Café Tricot in het WZC  en de dames kijken uit naar jullie bezoek .

Van harte welkom!

EEN VERSLAG VAN HET NIEUWJAARSCONCERT

Met zijn 18-en trokken we naar den Egger in Scherpenheuvel voor het nieuwjaarsconcert van Okra Oost-Brabant. Spijtig, weer drie zieken, en dan ben je toch weer direct een beetje geld kwijt aan de niet gebruikte inkomkaart. Dom, maar ja, wat doe je daaraan?

We kregen het orkest Panache onder leiding van Dirk Boëhme voorgeschoteld. Georgina vatte het mooi samen:‘ de beste muziekkeuze sinds jaren ‘. Inderdaad klassieke muziek, maar zeer toegankelijke muziek, niet te moeilijk voor gewone mensen als wij. Ikzelf vond die zangeres Ann De Winter een mooie stem hebben. Soms ‘schreeuwen’ die vrouwen met zo’n heel hoog stemmetje, deze was knap. Weet ge wat ook knap was: de receptie achteraf, zie foto’s.

OK, voor mij: tot volgend jaar …

Zie ook foto’s op vernieuwde website

 

OKRA WEERSPREUKEN

  • Als met Lichtmis de zon schijnt door het hout, dan is het nog wel 6 weken koud.
  • Sint – Veroontje verplant je boompje.
  • Sint – Valentijn verwarmt het hart, maar geeft dikwijls ook koude tenen .
  • Oostenwind met mist, vriezeman in de kist.

 

OKRA BOWLT

Ons bowlingclubje doet het goed. Deze keer kregen we zelfs bezoek van Helene en Sonia, zij beloofden volgende maand mee te spelen. Als ook Theo en Josette terug opdagen hebben we  2 banen volzet. Mooi, machtig zelfs … Zij zullen het wel moeilijk hebben om te winnen, onze barkeeper Marc speelde een nieuw clubrecord met maar liefst 176 punten. De laatste ronde speelde hij opnieuw 143 punten, maar toen won Pierre Ottenburgh met 146. En onze vriend Jo scoorde een nieuw persoonlijk record met 102 punten. Iemand speelde ook een nieuw laagterecord met amper 48 puntjes, en het was ik niet!!!!  Uit te vissen op volgende koffietafel. We zouden van dit clubje ook eens een paar foto’s moeten trekken. Volgende afspraak op dinsdag 9 februari om 14 u aan Arco. Welkom.

 

OKRA VERJAARDAGKALENDER

De ouderdom is als een zeef, ze laat de zon door en ze verguldt de herinneringen.

Hartelijk gefeliciteerd !

Irene Swellen verjaart op 4 februari.

Monique Verhulpen is jarig op 5 februari.

Maria Vanolst feest op 10 december.

Hugo Nicolaes gaat met Monique vieren op 11 februari.

Marie-Rose Andries en Marie-Rose Stockmans verjaren beide 15 februari.

Nicole Marchal blaast kaarsjes uit op 23 februari.

Gilberte Dekeyser en Patricia Gilis verjaren ook samen: op 24 februari.

Magda Van Leemputten doet er een jaartje bij op 26 februari.

En onze Wasily sluit de rij op 28 februari.

HET GROTE OKRA SCHIP !

Vorige maand waren we eindelijk nog eens met meer dan 110 aanwezigen, mede dank zij de dansers van trefpunt Drieslinter. Maar ook: onze vereniging leeft en is gezond. Valère Van Hemelen en Celine Arnouts betaalden het lidgeld voor 2017 en zijn nu definitief lid. Zij wonen aan de H. Hartkerk in Tienen. Ook uit Tienen werd Viviane Medaer bijlid, zij is hoofdlid in Okra St.-Germanus, maar betaalde bij ons lidgeld als bijlid. Welkom aan de mensen uit Tienen

Uit Hoegaarden mochten we Marie-Jeanne Van Stuyn na een jaar afwezigheid terug als lid verwelkomen. Plezant, plezant, plezant!!!

En tenslotte werd mijn vriend Ivan Rems uit de Lange Gracht lid. Ivan nam al een paar jaar verlof om te komen helpen in de keuken bij eindejaarsfeest etc..  Maar ook hij werd gepensioneerde en lid bij ons. Goe bezig.

Maar toch, zoals elk jaar moeten we na nieuwjaar diverse namen schrappen, overledenen of mensen die om diverse redenen het lidmaatschap niet wensen of kunnen  verlengen. Er is in ons PC nog ruimte voor wel 20 extra mensen. Liesbeth en Marc die de tafels elke maand moeten schikken horen dit wel niet zo graag, want elk nieuw lid moet een plaatsje krijgen in de zaal kort bij zijn/haar vrienden. En dat is een moeilijk werkje, schiet daarom a.u.b. niet op de pianist, maar zoek samen naar een voor iedereen aanvaardbare oplossing. Dank u.

 

MET OKRA HOEGAARDEN OP REIS

1 Wing Aan Mevrouw Mia Vandebroeck, Okra Hoegaarden

Uw mail waarin u vraagt een bezoek te willen brengen aan de 1 Wing te BEAUVECHAIN, genoot onze volle aandacht. Wij hebben de datum van 24 maart 2017,  voor u gereserveerd. Een afgevaardigde van de 1 Wing zal u opwachten aan de Post 2 – Kamp – BEAUVECHAIN om 09.45 uur.

Gelieve ons twee weken voor het bezoek een naamlijst van de deelnemers over te maken. In de hoop u een aangename dag in onze eenheid aan te bieden, verblijven wij, met de meeste hoogachting,
Afspraken dus met Mia op koffietafel….

 

OKRA VERSLAG KOFFIETAFEL JANUARI

5 januari was er weer een gezellige Okra ledennamiddag in het PC. Er werden heel wat nieuwjaarswensen overgebracht en we mochten smullen van een lekkere Driekoningentaart. Iedereen die een boon/vlagje vond werd gekroond en was koning en koningin voor één dag. Tussendoor demonstreerden Irène Swellen en de dames van Okra Drieslinter lijndansen. Enkele dapperen probeerden al enkele pasjes maar er zal nog wat moeten geoefend worden.


OKRA ROUWT

Emma,

Je verleden bestond uit hard werken voor je gezin en je bedrijf. Je had een groot besef van plicht . Dit alles bepaalde je gezicht ,je was een stille en minzame vrouw, een vrouw van eenvoudige woorden, herkenbaar voor hen die echt bij je hoorden . Een vrouw oprecht waar je kon op bouwen, je woord gaf een grenzeloos vertrouwen. Bescheidenheid stond in het vaandel van je leven; liefde en vriendschap dat is wat jij altijd hebt gegeven.

Een grote OKRA – fan is niet meer.

Wij bidden voor haar tijdens de bezinning.

 

HET OKRA LIDGELD 2017

Zie voor meer info boekje van vorige maand. Ongeveer 80% van onze mensen is al in orde voor 2017, de anderen vragen we dit in de loop van de volgende maand te regelen. Het lidgeld Okra sport zou ik moeten regelen volgende koffietafel. U kan betalen aan de wijkmeester als hij/zij de Okakrant komt brengen deze maand of de volgende. U kan altijd betalen aan onze gestrenge financieel directeur Andre Fillé bij het begin van de koffietafel. Maar u kan heel zeker ook overschrijven op BE94 0682 4779 4914 van Okra Hoegaarden. Het lidgeld 2017 bedraagt 23€. Een tweede lid op hetzelfde adres betaalt 15€. Een bewoner WZC betaalt slechts 10€.

 

OKRA EN MIN (St Germanusparochie)

Tof dat café Tricot centjes wil verdienen voor Mensen In Nood zoals eerder in dit boekje door Nicole beschreven. Ikzelf maak ook al 30 jaar deel van deze werkgroep. MIN helpt mensen die op de pastorie hun nood komen klagen. En we bezorgden dit jaar dus ook een paar voedselpakketten in Hoegaarden. Het is een onrecht dat mensen van bij ons honger hebben, kou lijden. Als je mensen kent in Hoegaarden die het heel erg moeilijk hebben, graag een seintje, misschien kunnen we een heel klein beetje helpen. Claire Blondeau komt later dit jaar de werking verder toelichten.

 

OKRA ACTIVITEITENOVERZICHT

2 feb      14u:  Koffietafel met bezinning Lichtmis en pannenkoekenbak,                 bewegen op muziek, Parochiecentrum

6 feb      14u tot 16u30: Voordracht “Erfrecht” door Paul Nijs, Aula Geertrui Cordeys, CC Begijnhof, Infirmeriestraat z/n, Diest

7 feb      14u:  Bowlen Acro Tienen

8 feb      14u:  Breicafé Villa Hugardis

14 feb    14u:  Film “The Notebook” CC De Kruisboog, Tienen Reserveren op 016 80 56 96 of dekruisboog@tienen.be

16 feb    20u:  Kaarten, Parochiecentrum

21 feb    14u tot 17u30:  Voordracht “Mijn kleinkind woont in 2 huizen” door D. Vervoort, OC St.Kwinten, Korenbloemstraat 12, Linden

22 feb    14u:  Breicafé Villa Hugardis

28 feb    14u tot 16u30:  Voordracht “Slaap” door gezondheidspromotie CM, zaal Vinea, Poortveldenplein, 3200 Aarschot

12 maart: Pannenkoekendag met trappistenproeverij in PC.

14 maart  14u-17u Okra Shownamiddag brengt zang, dans, ambiance en humor in één namiddag in de Stadsfeestzaal van Aarschot. Optredens door Lindsday, John Terra, Lissa Lewis, PC Brown, de Melando’s, Alfred en Trix en het Showballet. Na de show zijn er broodjes. Leden betalen 20€, niet leden 25€.  Kaarten kunt u bestellen tijdens volgende koffietafel. Er wordt ook bus ingelegd door gewest Tienen: 8e voor de leden, 10€ voor de niet leden.

24 maart: uitstap Beauvechain, nu inschrijven, we proberen eigen vervoer te regelen, aantal plaatsen is beperkt!!!

24maart: uitstap naar 1ste Wing Beauvechain

8 mei:   Bedevaart Scherpenheuvel

10 juni tot 17 juni Vakantie aan zee, Hotel Vaya Mundo in Oostende

 

HUMOR 3

Mijn vrouw en ik keken naar “de kwis van één miljoen” terwijl we in bed lagen. Ik keek haar aan en vroeg “Wil je sex hebben?”

“Neen”, antwoordde zij.

Toen vroeg ik: “Is dat je definitief antwoord?”

Ze bekeek me niet eens en zei simpelweg: “Ja.”

Ik zei: “Dan wil ik een vriendin bellen.”

En toen is de ruzie begonnen …

 

OKRA-WIJSHEID

In het leven verliezen we nooit vrienden, we leren alleen wie de echte zijn.