Okrakrant december 2017

UITNODIGING EINDEJAARSFEEST DECEMBER 2017

In 2006, al 11 jaar geleden , nodigde het toenmalige Okra-bestuur u uit op het eerste kerstfeest. Voorheen noemde ons clubje KGB, maar nadat Luc Massa de fakkel noodgedwongen overdroeg draaide Okra in rustmodus. Er daagden toen 58 leden op. Da aanwezigen verkozen tijdens die feesttafel de schrijver van deze met handgeklap tot voorzitter. Eén jaar later was het huidige bestuur grotendeels gevormd en in 2007 daagden er reeds 76 deelnemers op. Ondertussen draaien we rond met zo’n 160 leden, verhopen we te feesten met 125 mensen. In 2017 houden we ons feest op de traditionele eerste donderdag van de maand. Graag zien we iedereen bijgevolg terug op donderdag 7 december om 11u30 in ons PC. Ons feest kostte in 2006 amper 15 €, nu vragen we noodgedwongen 25 €. Maar daarvoor krijgt u ‘oh’ zoveel terug. Als iedereen aanwezig is komen we rond met bubbels en fruitsap. Onze keukenploeg zorgt voor borrelhapjes, koud en warm. Normaal volgt er een warm voorgerechtje, vroeger was dat altijd vis. Wat men dit jaar zal voorstellen weet ik nu nog niet, deze avond is het vergadering Normaal volgt er dan een feestelijk soepje en dan het hoofdgerecht. Ik denk dat ge u moogt verwachten aan kalkoen en aan kroketjes. Ik denk dat daarna onze Tiense Adamo zijn geluidsinstallatie iets hoger zal zetten. We vragen Miel Natens nog eens, als het goed is moet je niet veranderen.  Er zal nog wel ijs zijn zeker en koffie met gebak! Er zal water, wijn en bier beschikbaar zijn voor de liefhebbers. En dat alles kunnen we u aanbieden voor 25 luttele eurotjes, met dank aan een ganse ploeg die weer gratis wil werken, met dank aan supersponsor Wim Tollet en alle andere sponsors, met dank aan uzelf die ons centjes laten verdienen op ontbijtbuffet, bij de pannenkoeken, de tombola. Eindejaarsfeest absoluut betalen op voorhand a.u.b.

Een grotere vereniging als de onze soepel laten ronddraaien, al zo lang met bijna dezelfde mensen, met zoveel activiteiten bovendien, is niet altijd poepsimpel. Soms wordt het een beetje veel, en wij zijn dus ook stillekens ouder aan het worden. Maar anderzijds is het prachtig om met zovelen te zijn die heel graag komen. Het is prachtig om zovelen te voelen genieten, om van zoveel mensen vriendschap te ontvangen. We doen er dus zeker nog een koppel jaartjes bij, wat dan weer helemaal niet uitsluit dat extra bestuurshulp zeer welkom is.

En voor degenen die niet naar ons feest komen: gelukkig nieuwjaar hé.


OKRA KAARTEN

Ook in november waren terug met 3 tafels, dat is plezanter dan vorig jaar toen 2 tafels standaard was, maar eigenlijk nog veel te weinig voor een grote club gelijk de onze. En ons Okra-hoofdbestuur maant ons aan om eens na te denken over avondactiviteiten i.p.v. namiddagactiviteiten. We moeten ook de jongeren, de 55 jarig-plussers die nog aan het werk zijn, aanspreken. En die kunnen in de namiddag niet.  Maar ’s avonds staan die mensen duidelijk ook niet te trappelen om binnen te mogen. Het leven is niet zo simpel, het verenigingsleven wordt moeilijker al iedereen straks tot 65 en zelfs later zal moeten werken. Laten we dus genieten van de Okra zoals wij het vandaag kennen, wij hebben chance.

Enfin, de aanwezige kaarters vinden het fijn en we geven toch elke maand meer dan 50 € drankwinst aan de kas van PC. Dus doen we zeker door. Graag zien we u op donderdag 21 december.


OKRA BOWLT

Ook hier hebben we eventjes overwogen om van het bowlen een avondactiviteit te maken. Maar diegenen die komen bowlen hebben het liever op onze vertrouwde dinsdagnamiddag, de week na de koffietafel. Dan blijft dat zo. Welkom op dinsdag 12 december om 14u aan Arco in Tienen. Hopelijk ook terug met een paar mensen uit Meldert. Deze maand zat onze Pierre in Zandhoven zeker? Beste bowler was zeker Marc, één keer won Georges duidelijk, maar het laatste spel haalden Jo en zelfs ik de 100 punten en hij niet: een slaptitude zullen we maar zeggen.

Er was heel wat volk aanwezig van Okra St.-Germanus, niet iedereen speelde mee, sommigen dronken gewoon een koffietje of een pintje. Maar eigenlijk waren we een tikkeltje jaloers op die grotere bende. Wij zien u dan ook graag volgende maand.

En we hebben weeral geen foto van het bowlen om hieronder af te drukken, een fototoestel moeten we absoluut kopen, voor die 50 €.

Een klein tikkeltje humor dan maar?


OKRA HUMOR

Liefde kan mooi zijn: Ik hou al jaren van dezelfde vrouw, moest mijn vrouw het weten, ze vermoordt me.

Mannen en Whiskas: Wat is het verschil tussen een man en een doos Whiskas ? In een doos Whiskas zit er hart en hersenen.


BIJ OKRA DENKEN WE SOMS ZEER GOED NA

  • Schoonheid is een ongelukje van de natuur, op oudere leeftijd is het een kunstwerk.
  • De kunst van ouder worden bestaat uit “de hoop nooit opgeven”.
  • Als we ouder worden wordt schoonheid innerlijke kwaliteit.
  • De som van oud zijn betekent veel opgespaarde jeugdjaren.

OKRA VERJAARDAGKALENDER

Aan al onze jarige leden van de donkere maand december, ook voor hem die de 365 e dag van 2017 verjaart ,een warme en gelukkige verjaardag gewenst en een dikke , dikke knuffel .

Gaby Vandenbosche verjaart op 10 december.

Simonne Bamps is jarig op 11 december, en

Marie-Jeanne Van Stuyn op 12 december.

Annie Sors verjaart de 28ste , en

Christianne Fourie de 30 ste.

En de jarige op 31 december noemt Willy Beullekens.

Dat is een klein lijstje niet …, maar een schoon.


MET OKRA NAAR DE FILM IN 2017-2018

Wie houdt het nog voor mogelijk om naar de film te gaan voor slechts 3 €, een film zonder reclame en zonder storend geluid van popcorn-eters en gsm-gebruikers in de zaal. Je moet ook geen uur op voorhand aanschuiven voor een plaatsje, carpoolen is eventueel wel aan te raden gelet op de beperkte plaatsen om te parkeren aan de stadsschouwburg in Tienen. De films worden gedraaid in de Polyvalente Theaterzaal, telkens om 14u.

De eerste film had reeds 80 voorinschrijvingen, een succes !!! Deze film (Lalaland) was naar onze mening niet denderend ondanks de mediareclame en de Oscars die de film kreeg, maar we waren nog eens een namiddagje weg.

maandag 11/12/17:  Pippa, een verhaal over een echtscheiding.

maandag 08/01/18:  H.I.T. De Romeo’s over nou ja De Romeo’s

maandag 12/02/18: Dunkirk, een oorlogsfilm

en maandag 12/03/18: Tulip Fever, een sexy thriller over een weesmeisje en haar tulpenhandelaar

Opgepast: er liggen een paar flyers in ons PC, vraag er naar.

Nog meer informatie op www.dekruiboog.be


HET GROTE OKRA SCHIP !

Het laatste grote OKRA schip meert definitief aan in de Hoegaardse haven. Het jaar 2017 is weer bijna voorbij, een goed gevuld Okra jaar met vele koffietafels, activiteiten allerhande. Soms was er verdriet om de afgestorven leden, maar groot geluk was er ook. Op 2 november werd ons Rosalie Emanuel 100 jaar. Waaauuuwww! Wij bij Okra bezorgden haar en haar dochters een heel fijne namiddag, een namiddag vol warme vriendschap en ook lekker eten ! Merci bestuur !

Nu zit ondergetekende zwaar verkouden aan haar pécéke aan dit OKRA- krantje te typen, een hoofd zo zwaar als lood, armen en benen die niet goed mee willen. Het is de tijd van verkoudheden en grieptoestanden, en dit jaar ben ik er blijkbaar niet aan ontsnapt.

De maskes van Café Tricot nodigen jullie allen uit aan hun stand op de jaarlijkse kerstmarkt op 10 december in het WZC Hugardis. Jullie kunnen ons vinden in een mooi lokaal pal naast het bureau van de directeur. Chic hé! Er zullen allerlei degelijke spullen te koop aangeboden worden, enige zoetigheden en confituren (zie het mooie strooibriefje in bijlage). Tevens een welgemeende dank aan de dames van Tricot, aan Marthe F., Céline L., Josée en Georges, Raf en Diana, Danny en Monique, Jeanne Marie en André en anderen die ik misschien vergeet te vernoemen voor alle hulp die ze me boden om veel centjes in de pot t.v.v. M. I. N. te krijgen. Merci aan allen die al spulletjes en confituur kochten. Tijdens ons eindejaarsfeest zullen jullie al de kans hebben kleine cadeautjes te kopen.

Dank ook dat jullie al vele jaren mijn schrijfsels veelvuldig hebben gelezen, en vaak ook herlezen. Ik moet stoppen of hoofdredacteur Luc heeft plaats te weinig in zijn krant van december! Maar nu toch nog even dit: “Mijn warmste gedachten en wensen voor een Zalig Kerstfeest aan jullie allen .”  Tot volgend jaar !


NOG OKRA HUMOR

Handje in handje wandelen: We lopen altijd handje in handje, moest ik haar loslaten dan gaat ze steevast winkelen.

Zo vader, zo zoon: In de kraamkliniek zegt de verpleegster tegen de jonge moeder: “ Jouw baby is een echt engeltje, eens in zijn bedje beweegt die niet meer. “ De jonge moeder antwoordt : ” Helemaal zijn vader ! ”


OKRA EN MIN

Op de vorige pagina leest u dat onze breisters van Café Tricot hun werken verkopen voor MIN, Nicole verkoopt ook maandelijks confituren voor dit goede doel. Op de koffietafel van januari komt Claire Blondeau, de grootste drijvende kracht achter MIN naar ons PC om de werking van MIN voor te stellen. Ikzelf ben al vele jaren medewerker aan MIN, draag mee kerst-voedselpakketten rond, maar Claire doet nog zoveel meer. MIN helpt wie het moeilijk heeft in Tienen, maar ook in Hoegaarden bezorgen we enkele pakketten. Het is goed dat we eens even aandacht hebben voor de minder begoeden in ons eigen leefomgeving.

Op 17 december om 15u treedt de Hagelandse Blaaskapel uit Oplinter op in de St.-Germanuskerk. Ongeveer 15 muzikanten treden anderhalf uur op met stemmige kerstmuziek. De inkom is een vrije gift t.v.v. van MIN. Welkom.


OKRA EN HET PC

De verjongde bestuursploeg maakt ernstig werk van de verbouwingen. Maar dat betekent wel dat we straks met Okra serieus in de problemen zitten. Vermoedelijk vliegen wij gedurende een gans jaar uit het PC. Mia onderhandelt ondertussen of we niet naar de sporthal kunnen, in de kleinere zaaltje waar bv ook het Rode Kruis bloed komt afnemen. Maar daar zitten ook de scholen.  En heel zeker zitten we in de puree om warme maaltijden te verzorgen, voor ons volgend ontbijtbuffet en eindejaarsfeest. Moeilijk gaat ook zeker?? En daarna zitten we sjiek.

Op dinsdagavond 5 en 19 december is het PC-café open. Welkom.


OKRA DANKT ZIJN SPONSORS

Op het Okra-bestuur werd al paar keer geopperd om Edwin Wils te bedanken omdat wij telkens wij voor Okra bij hem winkelen een mooi percentje afslag krijgen. Maar ik vind op google weinig info over Edwin, foto’s of tekstjes om te stelen, daarom niet minder bedankt aan:

Bakkerij Edwin Wils

Altenaken 80A

3321 Hoegaarden


RAP NOG OKRA-HUMOR

Mensen die nooit wat geven, daar krijg ik wat van.

Toen ik de prijs van de sla zag, kreeg ik een krop in de keel.

De “cursus lassen voor beginners” is afgelast.


OKRA ONTBIJTBUFFET

Zondag 12 november: de lamp brandt in het PC. Alle medewerkers zijn vroeg uit de veren, het OKRA ontbijtbuffet is een feit. Met veel enthousiasme wordt het buffet klaargezet. Lekkere broodjes, verse koeken, schotels charcuterie, yoghurt, confituur, verse fruitsla, puddinkjes, …, voor elk wat wils. De keuken staat paraat om 30kg spek en 450 eieren te verwerken. De dampende koffie is klaar. Ondanks het gure weer vinden Hoegaardiers en sympathisanten de weg naar ons PC. Aan huis worden op (ongeveer) het gevraagde uur 100 ontbijten aan huis gebracht. Er hebben genoten 250 bezoekers genoten van onze lekkernijen. BEDANKT allemaal voor jullie aanwezigheid. Dankzij jullie wordt onze kas weer gespijzigd om het komende jaar onze maandelijkse bijeenkomsten en andere activiteiten te bekostigen. BEDANKT ook alle helpers, veel handen maken het werk licht en naar mijn mening is het zelfs plezant om in zo’n aangename sfeer te werken.

Nog eventjes ontbijtbuffet: deze is bij verre de grootste activiteit die we als Okra Hoegaarden ooit verwezenlijkten, liefst 350 mensen hebben we bereikt. En eigenlijk liep het op wieltjes en vrij ontspannen, zoals je ook in de tekst van Marc kon lerzen. Het zou moeten lukken als er geen foutje gemaakt werd. Zo kwam Joris zijn ontbijt ophalen dat we beloofd hadden aan huis te brengen, maar dat niet aankwam. En zeker weten dat we dat ontbijt zien staan hebben, en niet terug te vinden, ongelooflijk. En Jeanneke zouden we vergeten zijn? Sorry Jeanne, desnoods betaal ik uw ontbijtkaart terug. Maar voor de rest: lachende gezichten. Hebt u gemerkt dat Michel en Jeanine terug onder ons waren, zij hiepen in de keuken en zullen ook op eindejaarsfeest helpen. En daarnaast hebben we 12 namen opgeschreven van mensen die ons Okrakrantje willen ontvangen, hopelijk worden er daar toch 5 een effctief lid. Trouwens twee hebben het ligeld al betaald. En dan ben je blij als bestuurslid, dan krijg je nieuwe motivatie.

Weet je wat onze regiovoorzitter schreef? Het is een bewijs dat jullie werking in Hoegaarden naar waarde geschat wordt. Een dikke proficiat aan u en het ganse team van mij en het ganse regiobestuur.


MET OKRA OP UITSTAP

Vorige keer stelden wij een halve daguitstap voor naar Fruitbedrijf Van Hellemont op dinsdag 13 februari om 14u, liefst met eigen vervoer. Een eerste rondvraag in de zaal leverde op dat meer dan 30 mensen zouden meewillen. Dze reis gaat dus zeker door, er zullen nog wel enkele mensen van Meldert inschrijven ook. Meer info op www.fruitvanhellemont. Er liggen ook nog paar folders in PC. Vanaf nu kan je dus door storting van 15 euro per persoon definitef inschrijven. In deze 15 euro zijn de rondleiding, de proevertjes en de afsluitene broodmaaltijd begrepen. Storten graag op rekening BE28 7360 3772 8620 van Okra Hoegaarden, deze rekening wordt door Mia beheerd. Op deze rekening dus ook storten voor voor deelname aan nieuwjaarsconcert, aan muzikantenstad.

Voor het eindejaarsfeest, liefst storten op BE94 0682 4779 4914, ook al Okra Hoegaarden. Mensen die lidgeld willen betalen, zie hierboven, graag ook op deze rekening. Maar nog veel liever hebben we dat u voor het feest betaalt aan de wijkmeester, dan kunnen we op 30 november de correcte bestellingen doen, want we moeten duidelijk meer dan 25 euro per persoon uitgeven. Dus absoluut op voorhand betalen, bedankt wijkmeester voor het extra werk.

Bij problemen bel Luc: 0475 35 00 67


OKRA ACTIVITEITENOVERZICHT

Okra Kalender november

29/11 14u
Breicafé Villa Hugardis

Okra Kalender december

07/12 11u30 tot 18u
Eindejaarsfeest, Parochiecentrum, 25 euro, inschrijven bij je wijkverantwoordelijke  voor 30 november

10/12  14u tot 18u
Kerstmarkt in Woonzorgcentrum Villa Hugardis, kom zeker langs op de Okra stand (op het gelijkvloers)

11/12 14u
Film Pippa, Komedie, in Cultuurcentrum De Kruisboog, St Jorisplein 20, Tienen. Los ticket 3 euro, Plus abonnement 12 euro voor 6 films. Tickets en abonnementen kunnen aangekocht worden aan de balie van CC De Kruisboog of op 016 80 56 96

12/12 14u
Bowlen, Acro Tienen

13/12 14u
Breicafé Villa Hugardis

14/12 20u
Kaarten, Parochiecentrum

20/12 14u
Breicafé Villa Hugardis

27/12 14u
Breicafé Villa Hugardis met cake en koffie

Okra Kalender januari

04/01 14u
Koffietafel

08/01 14u
Film H.I.T. De Romeo’s, Actiekomedie, in Cultuurcentrum De Kruisbooog, St.Jorisplein 20, Tienen. Los ticket 3 euro, Plus abonnement 12 euro voor 6 films. Tickets en abonnementen kunnen aangekocht worden aan de balie van CC De Kruisboog of op 016 80 56 96.

09/01 14u
Bowlen, Acro Tienen

09/01 14u
Voordracht Okra Academie “Uw kat en uw vuilbak zitten al op internet, ben jij nog mee?” door Willy Wellens, Seniornet Vlaanderen, Zaal Vinea, Poortveldenplein,  Aarschot

10/01 14u
Breicafé Villa Hugardis

12 en 13/01 van 13u30 tot 18u
Okra Vakantiebeurs 2018, zalen CM, Platte Lostraat 541, Kessel-Lo

16/01 14u30
Nieuwjaarsconcert met het symfonisch orkest Frascati in CC Den Egger, Scherpenheuvel Na het concert klinken we samen op het nieuwe jaar. Deelnameprijs 23 euro voor leden, niet-leden 28 euro. Inschrijvingen tot zolang de voorraad strekt.

22/01 14u
Voordracht Okra Academie “De kwaal van de eeuw, rugpijn” door Prof. Maarten Moens,     Aula Geertrui Cordeys, CC Begijnhof, Diest

23/01 14u
Voordracht Okra Academie “Van de A van americain tot de Z van zwezerik, een luchtige culinaire omzwerving” door Frans Rombouts,  Zaal De Vaart, CM, Platte Lostraat 541, Kessel-Lo

 

Noteer al in je agenda 2018

13/02
Namiddaguitstap Fruitbedrijf Van Hellemont, Meensel-Kiezegem

27/02 14u –17u30
Okra Shownamiddag “ 20 jaar Muzikantenstad” met zang, dans, ambiance en humor in één namiddag

11/03
Pannenkoeken en trappistenproeverij

07/05
Bedevaart naar Scherpenheuvel

08/06 tot 15/06
Vakantie aan zee

28/06
Ontspanningsnamiddag

08/09
Fietszoektocht en Haringen op de BBQ

12/09
Daguitstap

6/11
Dansfeest 60 jaar Okra

11/11
Ontbijtbuffet

15/11
Regioquiz

06/12
Eindejaarsfeest

 

Ook de daguitstap van gewest Tienen, begin juli, is al vastgelegd. De reis gaat naar Lier en is voorbereid door trefpunt Glabbeek. Zij vragen echter dat de halve daguitstap die in principe in april moet plaats vinden door iemand anders zou geregeld worden. En dan kijkt men naar ons, als grootste trefpunt natuurlijk. Ik (Luc) wil wel mee organiseren, maar heel graag niet alleen. Doet er iemand met mij mee, dan maken we snel een afspraak. Het gewest Tienen zal dankbaar wezen.