Okrakrant mei 2017

 

Mei 2017

UITNODIGING KOFFIETAFEL MEI 2017

We nodigen iedereen uit op de koffietafel van donderdag 4 mei 2017.

Andermaal waren we vorige maand met meer dan 110 aanwezigen, 115 mensen waren ingeschreven. We mochten liefst 6 nieuwe lidkaarten uitdelen in april, en nog beter: andermaal mogen we u twee nieuwe leden voorstellen. Gilbert Dehennin, al een paar jaar maandelijks aanwezig rond half zes om te helpen kuisen, al vele jaren trouw op post in de keuken bij pannenkoeken, bij eindejaarsfeest, enz… en is nu met pensioen en betaalde het lidgeld. Okra is inderdaad de enige vereniging die we kennen waar ge lidgeld en inkom moogt betalen om gratis te komen helpen. Raar clubbeke.

Maar ook de mama van Danielle Bellis en bijgevolg de schoonmoeder van Staf Drossart werd lid. Zij ging met ons al mee naar Aarschot en wil nu ook mee naar Scherpenheuvel. Dan wordt je inderdaad beter gewoon lid bij onze club. Welkom, ook op onze koffietafels aan Bamps Simonne.

En we hebben nog altijd graag dat ook u een familielid, een vriend mee naar onze club brengt. Wij hebben ook graag dat iedereen op voorhand inschrijft voor de vergaderingen en dat iedereen a.u.b. tijdig aanwezig is. En ik wil hier een zeer warme, maar tevens erg gemeende oproep doen om het stil te houden tijdens welkomstwoordje en bezinning. Als we met velen zijn en eentje op de tien fluistert iets, dan geeft dit aardig wat rumoer. En dat is helemaal niet plezant als je daar van voor staat. Dat geeft ook een erg gemene en lage indruk. Mogen wij u vragen, bidden om enkele minuten aandacht bij de start van onze vergaderingen? Met welgemeende dank. Want voor de rest loopt alles als altijd prima in onze club.

Vorige maand was er onze quiz, met aardig wat mensen zelfs met een 30 op 30 punten. We komen verder in dit boekje hierop terug.   En in mei komen OCMW-voorzitter Jos Cauwberghs en An Van Ende een korte spreekbeurt houden over die OCMW, over ‘Buren voor Buren’, over de minder-mobielen centrale, enz…  Zij vragen uw aandacht voor de minder gegoede mensen uit uw omgeving: zeer zinvol. Na de inleiding komen zij bij u aan tafel om verder te praten indien u dit wenst, om uw eventuele vragen te beantwoorden, om uw opmerkingen ter overweging terug mee naar het gemeentehuis te nemen. Onze Moniek Dodion zal wat zij vorige maand genoteerd heeft uit gesprekken met u over de seniorenwerking van onze gemeente overhandigen.

PS: Echt niemand om te helpen zwerfvuil op te ruimen??

RESTAURANTDAGEN

OKRA KAARTEN

Het is nu Paasmaandag als we dit boekje typen, een weekje vroeger dan normaal, want we knijpen er volgende week eventjes tussen uit. Maar dat betekent dat er pas donderdag gekaart wordt. Geen verslag dus. Alhoewel: waarschijnlijk zullen Josée en Liliane gewonnen hebben als u dit leest. Iedereen altijd welkom op de derde donderdag van de maand om 20 u in PC. Over PC gesproken: iedereen welkom op de restaurantdagen, want we gaan harde tijden tegemoet. Het bestek voor de verbouwingen is duidelijk hoger dan we verhoopt hadden. En meestal zijn de uiteindelijke facturen nog hoger dan de bestekken. En we moeten bijna een jaar overbruggen terwijl de kosten van verzekeringen, de financiële kosten aan de kerkfabriek, enz. blijven doorlopen. Laat ons zeggen: ik heb schrik.

We ontvingen wel een gift van ons lid Cecile Struyf. Merci.

 

OKRA HUMOR

Hugo en Bernadette zijn rustig TV aan het kijken als plots de telefoon gaat.

Hugo neemt op zonder iets te zeggen, en na 10 seconden roept hij: “Hoe moet ik dat nu verdomme weten? Bel naar iemand in Blankenberge !”.

Bernadette vraagt wat geschrokken: “Wie was dat?! ”
Hugo: “Een of andere idioot die wou weten of de kust veilig was …”

 

OKRA PANNENKOEKEN

 

OKRA SPORT

Met zijn achten waren we op onze eerste fietstocht van het nieuwe seizoen. Ferm groepeke, als we met teveel zijn moeten we zorgen voor volgwagen en dergelijke. En dit is best plezant. Goeie pint gedronken in Meldert …

Agenda voor mei
Op 8 mei om 13u op Gemeenteplein, rit naar Scherpenheuvel.

En 10 mei om 13 u 30 vertrek aan de Meerstraat 6b te Meldert, dit is een tocht met zo’n 40-50 mensen van Doortrapper, de fietsclub van regio Brabant.

Donderdag 25 mei, OH Hemelvaart, is er geen fietsen. Heeft er iemand zin om mee te voet naar Schepenheuvel te gaan?? De wandelaars voor 8 juni in Eliksem schrijven nu best in tijdens deze koffietafel. Dan weten Staf en Danielle hoe ze zich moeten organiseren. Op die dag spreken we af om een volgende wandeling te organiseren in Meldert. Danie Dehenin wil in haar gemeente organiseren, samen met Okra Meldert. Goe bezig mannen …

 

HET OKRA LIDGELD

De Okra-lidgelden zijn vernieuwd, nog van 1 persoon hebben we niets ontvangen. Nu moeten we dringend de lidgelden van Okra Sport zien te regelen.

We tellen nu terug 152 leden, als er maandelijks 1 iemand bijkomt tellen we straks terug 160 leden. Van die 152 leden komen er 115 naar de koffietafel, dat is begorie 75%, en dat is ongelooflijk veel. Welke vereniging doet beter? We hebben bijgevolg een bijzonder trouw publiek. Want we tellen zo’n 15 mensen die nooit naar een koffietafel komen, alleen bv. naar ons eindejaarsfeest. Er zijn ook mensen die uitsluitend lid zijn van Okra omwille van Okra Reizen. Eigenlijk betekent dit dat zo’n 85 tot 90% van onze ‘gewone’ leden naar de koffietafel komt. Waanzinnig niet? Weeral een beetje onszelf bestoefen: dat betekent eigentlijk-feitelijk dus dat we met ons koffietafel goed bezig, niet?

Maar hoe komt het dan dat we maar 152 leden tellen, 130 uit Hoegaarden bruutweg, als Hoegaarden geraamd 2000 gepensioneerden kent? Dus bereiken we eigenlijk maar 6% van onze doelgroep. En dat is dan weer schandalig weinig. Dus moeten we toch nog kunnen groeien in ledenaantal. Breng a.u.b. vrienden en vriendinnen meer naar ons Okra. Het kan. En jullie vinden duidelijk dat er best gezellig is. Dus:

YES WE CAN!!!!!!!!!!!!!!!

 

OKRA LEVENSWIJSHEID

 • Wij hebben ogen nodig die het wonder willen zien, en een hart dat voor dat wonder wil danken.
 • Kijk met de ogen van je hart.
 • Waar de harten groot zijn, daar is het thuis nooit te klein.
 • Het is door mijn hart dat ik ben wie ik ben.

 

OKRA VERJAARDAGKALENDER

Een karaktervolle wijn wordt beter met de jaren …  Het beste moet dus nog komen …
Een pittige dag vol kleur en zon gewenst !

Liefst 20 van onze leden verjaren in mei……

Marie Louise Stockmans bijt de spits af op 2 mei. Cecile Struyf verjaart op 3 mei en Maria Muls  op 5 mei.

Mariette Schoensetters en Irene Vandenbempt zijn jarig op 6 mei, Jenny Depus op 7 mei.

Jaak Dekeyser viert op 13 mei.

Lisette Grossen is jarig op 18 mei en Alphonsine Ruelle op 19 mei.

Er is een hele familie die verjaart in mei: stammoeder Angele Morren verjaart op 16 mei, dochter Rita Drossart op 20 mei, schoondochter Danielle Bellis op 22 mei, en zoontje Staf Drossart op 25 mei.

Liesbeth Van Nerum drinkt er ene op 24 mei.

Nog op 25 mei verjaart Jeanne-MarieVerbelen.

Op 26 mei vieren ze met gedrieën: William Dirix, Danny Hanique en Jef Scheepmans.

Jacqueline Noë en Valere Vanhemelen verjaren op 27 mei.

We hopen dat Angela Golz kan genieten op 31 mei.

 

KOPPEL OKRA WEERSPERUKEN VOOR MEI

Koele mei schenkt vruchtbaar jaar, maar droge mei, duur jaar.

Pas op met Sint – Job, want hij steekt een vuurke op.

Is met Servaas geen rijm te zien, dan zal Bonifaas geen sneeuw ons biën.

Avond rood, morgen grijs, ga gerust op reis .

 

HET GROTE OKRA SCHIP !

Jochei ! Jochei ! We zijn al in mei! Er komt meer en meer zon, goed voor onze botten, goed voor ons humeur.

Mei” de maand van Maria, van de vele Vlaamse Mariavereringen, de liederen, de veldkapellen. Waar is die mooie tijd van tradities gebleven? Ik weet het niet. Nu moet het allemaal zo rap gaan, liefst zonder veldkapel, zonder kaarsen en liederen, leeft men in het  “ik-tijdperk” en spot men met die aloude tradities.

Maar de dames van Café Tricot weten nog heel goed wat solidair zijn is, wat respect is, wat empathie is; in kleine dagelijkse dingen geven zij het evangelie gestalte, daarom ook dat ik mij blijf inzetten voor ons Café. Onze groep groeit, we tellen bijna 20 ijverige bijtjes! Maar toch zijn we nog op zoek naar een lieve dame die gratis en voor niks een grote sjaal wil komen haken .Voor de wol zorgen we wel. Er komen bestellingen binnen, de schaapjes en katjes zijn direct verkocht, we worden echt een breiatelier!

Tijdens de komende koffietafel verkopen wij t.v.v. MIN  wenskaartjes, wollige schaapjes, katjes, gastendoekjes, handdoeken. En van zodra er terug een overvloed aan fruit is, komt de confituurketel direct uit de kast , de glazen die staan al klaar!

Kom gerust eens naar onze bijeenkomsten in het WZC Hugardis op 10 en 24 mei, er is nog een bekke plaats !  Want …BIJ OKRA ,BIJ OKRA , BIJ OKRA ZIT JE GOED !

Meer info ? Bel 016  76 67 59 .

TOEDELOE !

 

EEN DEUGDDOEND OKRA MAILTJE

Dag Luc,

Vorige keer was het zeer aangenaam daarom komen we graag terug.

Groetjes,
Arlette

 

Nog een nagekomen berichtje: bij nazicht van de Okra zichtrekening bleek dat Pierre Ottenburgh uit Meldert en van Davidsfonds het lidgeld als bij-lid voor 2017 betaalde. Allez dan; we zijn terug op weg naar de 160 leden.

 

OKRA OP DE FOTO – De koffietafel van april


 

Raadpleeg  ook de fotoalbums op onze website!

 

OKRA ZOEKT

Okra zoekt altijd helpende handen, mensen met organisatorische talenten ook. Helpers om de donderdag van de koffietafel te helpen de zaal te versieren, later op te ruimen, om Edgar en Gabrielle te helpen drank ronddragen, enz.. Talenten om een activiteit te organiseren: een uitstap met de bus, een fietstocht, kaartlessen voor beginners, en andere initiatieven zijn bijzonder welkom. Als je denkt: dat kan ik misschien doen voor Okra, wees welkom.

 

BE OKRA SPRAAIKE ZE HOGETS

 • Oepenëweg                         in der haast
 • Oependoep                         helemaal
 • Oepgeschoute kuuël          groot van gestalte
 • Oepgezet zen                      getooid met,  ingenomen zijn met iets
 • Oepneime                           dweilen
 • Oepneimvod                       dweil
 • Oep ne seebot                     plotseling , ineens
 • Oepsollvëre                         aansmeren
 • Oerebieëst                           oorworm

 

DE OKRA QUIZ

Mia stelde een quiz op met wel 30 vragen.

De Paasquiz met 10 meerkeuzevragen werd gewonnen door Elshout Georgette, Depus Jenny, Dehoux Yvette, Julien Verstraete, Rachel Merckx,  Laeremans Sonia, Danielle Bellis, Alphonsine Ruelle, Simonne Swillen, Charly Swellen, Rik Beullekens, Bertha Guelluy, Particia Gilis, Helene Willems, Georgina Willems, Liliane Charles, Jacqueline Noë, Celine Logist, Christianne Auloos, Jeanne Vanhulst, Arlette Lafosse en Marthe Finoulst. Zij hadden alles juist. Welgeteld 20 anderen haalden 9 op 10..

20 op 20 bij de ‘waar-niet waar’-quiz haalden Yvette Dehoux, Jenny Depus, Georgette Elshout, Marie-Louise Stockmans, Simone Laenen en Nicole Bamps. Tien anderen haalden 19 op 20.

Dit schreeuwt om een finale met paar moeilijker vragen. Iemand moet in 2017 tenslotte toch ‘de slimste mens van Hoegaarden’ worden.

 

OKRA ROUWT

Roger Niclaes, echtgenoot van ons lid Yvonne Denhaen is deze maandag in Hoksem overleden. Wij bidden voor hem een weesgegroetje op de koffietafel van volgende donderdag. Innige deelname in uw verdriet Yvonne.

 

OKRA BEDANKT HET WERKVOLK

In een deftige vereniging zeggen ze: de ‘vrijwilligers’. Wel wij bij Okra Hoegaarden nodigen wij alle vrijwilligers één keer per jaar uit op een dankfeest. Dat verdienen onze bestuursleden, wijkverantwoordelijken, kuisers en afwassers en opdieners wel. Alleen onze webmaster belde ziekjes af, dom hoor Erik. Geen grote sier: een tonnetje drank en een koude schotel. Maar al jaren is dit een supergezellig samenzijn. Wil je daarbij horen? Geen enkel probleem: zie hierboven onder Okra zoekt. Welkom.

 

OKRA ACTIVITEITENOVERZICHT

27/04:13u30 Fietstocht vertrek Parochiecentrum Hoegaarden. Contactpersoon deze keer is Ivan Rems.

29 en 30/ 04: eetdagen PC

30/04: Okra Wandelvoetbal: 10-12u kennismaking, opwarming en vrij spelen 13-17u wandelvoetbaltornooi. Iedereen is van harte welkom die graag wandelvoetbal wil leren kennen. Deelname is gratis. Je kan met je picknick terecht in de cafetaria. Sporthal ‘De Tumkens’, Pastoor Pitetlaan 30, 3130 Betekom.

04/05 14u Koffietafel met Info over ‘Buren voor Mekaar’ en Mindermobielencentrale OCMW Hoegaarden door An Van Ende en Jos Cauberghs, Parochiecentrum

08/05 Bedevaart met bus en fietsen naar Scherpenheuvel (juiste vertrekuur bus wordt nog bezorgd) 15u30 Viering in de Mariahal, aansluitend koffie, taart en broodjes in De Ram. Organisatie door Rita en Marc. Inschrijvingen zijn afgesloten. Late beslissers contacteren één van de bestuursleden. Fietsers contacteren Luc.

09/05 14u Film De Premier, Kruisboog Tienen

10/05 14u Breicafé Villa Hugardis

10/05 13u30u Fietstocht Doortrapper, vertrek PC Meldert.

11/05 13u30 Fietstocht vertrek Parochiecentrum Hoegaarden. We zullen in Meldert kijken hoeveel kandidaten we tellen om terug te fietsen…

17/05 Namiddaguitstap naar abdij Herkenrode (Hasselt), ontvangst met koffie, multimediale en interactieve  tentoonstelling over de boeiende geschiedenis van 600 jaar vrouwen in Herkenrode, bezoek aan kruiden- en inspiratietuinen, abdijwinkel, … Uitgebreide broodmaaltijd met abdijspecialiteiten. Prijs 38 euro alles inbegrepen. Inschrijven en betalen ten laatste op 4 mei. Zie meer info vorige maand en in Sprokkels…

18/05 20u Kaarten Parochiecentrum

24/05 14u Breicafé Villa Hugardis

10/06 tot 17/06 Vakantie aan zee, Vaya Mundo Oostende.

22/06 Ontspanningsnamiddag met muziek, animatie en dans, PC

07/07  Daguitstap naar Turnhout met o.a. bezoek Nationaal Museum van de speelkaart,  bezoek aan Medisch educatief museum Dr Paul Janssen

25/09 Daguitstap naar Maastricht wandeling met stadsgids van de Maas naar het Vrijthof, boottocht op de Maas, vrije tijd, …

 

Binnenkort  …. Moederdag

Ze is eenvoudig wat ze is : moeder.  Ze heeft duizenden namen, maar haar eigen naam is : MOEDER .

 

Met dank voor de steun:


 

 

 

 

 

 

 

Doelstraat 47   3320 Hoegaarden   –   016/76 61 49