Okrakrant juni 2018

Juni 2018

 

Toe blijf nog even schijnen zon

nu ik hier zit in  ’t gras.

Ik zit vandaag de eerste keer

hier buiten zonder das.

Jouw glorieuze warme gloed

je gouden stralenkrans

‘ t doet mijn oude hart zo goed

‘ t is of ik van binnen dans.

Toon Hermans

 

UITNODIGING KOFFIETAFEL JUNI 2018

 OPGEPAST:

GEEN KOFFIETAFEL OP DE TRADITIONELE EERSTE DONDERDAG VAN DE MAAND.

Van ons normaal ‘bestuur’ is alleen Andre beschikbaar, ons Mia ondergaat een medische ingreep, de overigen zijn op vakantie. Helpers zijn er normaal genoeg om de zaak draaiende te houden, maar voor één man alléén is alles belopen en aankopen enz. een beetje van het goede teveel. En bovendien ontbreken 4 chauffeurs die mensen thuis gaan afhalen en terug thuis brengen. Dus wordt er best uitgesteld.

U wordt bijgevolg met z’n allen uitgenodigd op de koffietafel op donderdag 28 juni, graag om 14u stipt in ons PC. Er zal die dag andermaal live muziek gemaakt worden door een mijnheer die zichzelf Fever noemt. Wij hadden al vriend Miel Natens met vooral Franse chansons, maar toch ook heel veel sfeer. We hadden vorige maand Remi en Luc met Nederlandstalige meezing-liedjes (de boemlala van de Kadullen was toch prachtig mensen). Deze keer wordt de nadruk gelegd op dansmuziek. De verwachtingen zullen weer hoog gespannen zijn. En vergeet niet beste vrienden: alles wordt u aangeboden voor twee simpele eurotjes: zaal, koffie en taart, avondeten en muziek!! En leest u a.u.b. verder in dit boekje: er wacht nog een overvloed aan activiteiten in de maand juni. Wie wil mee wandelen, fietsen, afscheid vieren van PC, op busuitstap meegaan, bezinnen wacht een drukke maand.

En donderdag 2 augustus is er onze vermoedelijk laatste koffietafel in PC..

Er volgt nog een uitnodiging, maar geen volledig boekje zoals deze.  Ik zal die uitnodiging tegen half juli moeten klaar hebben, want anders komt dat weeral niet goed. Wij zijn toch nogal gelukkige mensen niet: zoveel op vakantie kunnen gaan..

Vorige maand mochten we geen nieuwe gezichten begroeten op onze vergadering, maar net vandaag kwam er een enveloppe toe met lidkaarten voor nieuwe leden. Marc: wijn kopen voor onze nieuwe leden a.u.b.. Vorige maand waren we met 116 mensen in ons PC, en dan heb ik de muzikanten niet meegeteld en ook niet degenen die pas tegen sluiting arriveerden. Dat is plezant, dat is tof, maar we willen potdorie eindelijk eens 120 koppen tellen op een gewone vergadering. Komaan vrienden: spreek nog eens familie en kennissen aan om mee te komen naar de vergaderingen van Okra, of vind je het niet goed genoeg bij ons soms? Ik krijg graag ook verslag van uitstappen etc.. Spijtig toch dat er niemand verslag van Scherpenheuvel instuurde..  Spijtig? Dom zelfs.

OKRA KAARTEN

OK, we waren terug met al de gewone kaarters aanwezig. En rond 10u in de avond ging de deur van ons PC enkele keren open, dan kwamen diegenen die niet zo graag kaarten, maar er wel graag bij zijn, binnen om na het kaarten nog eventjes te keuvelen. Tof.

Bij de kleurenwiezers stond Nicole al redelijk veilig aan de leiding en ze scoorde maar liefst plus 73. De eindwinnaar 2017-2018 is denkelijk gekend. Toch nog even meegeven dat ikzelf eindelijk ook eens won aan de andere tafel: plus 40. Bij de gewone wiezers is de strijd nog spannender, zowel Staf als Jos of Roger kunnen nog winnen. Het laatste kaartspel zal beslissend zijn.

Daarom allen welkom op donderdag 21 juni om 20u in PC.

Maar waar gaan we spelen vanaf september mannen?? Ik stel Brem voor.

OKRA BEZINNINGSNAMIDDAG

Zie ook Sprokkels a.u.b. Op dinsdag 12 juni om 14u leidt Pastor Liesbeth Goris een ‘zalige’ bezinningsnamiddag in ons PC. Organisator van deze is Nicole Paulus, waarvoor dank. Iedereen is nog altijd welkom. Normaal hebben de deelnemers al hun 5 € betaald, maar als er meer volk opdaagt zullen we wel ergens snel nog een taart gaan bijkopen voor tijdens de pauze.

Soms mag het inderdaad eens iets meer zijn dan loutere ontspanning. En onze Pastor kan dat perfect. Het wordt een waardevolle namiddag.

OKRA HUMOR

Ik heb een nieuwe fiets gekocht vrienden en om dat te vieren kocht ik tevens een goeie fles whisky. Heel spontaan bond ik mijn dure fles op het bagagerek van mijn fiets. Tot ik er me plots van bewust werd dat moest ik vallen die fles zou kunnen breken. Dat zou toch zonde zijn van die 54 euro.

Dus dronk ik die fles leeg en keerde tevreden huiswaarts. Moeten jullie nu weten hoeveel geluk ik gehad heb met dat goede idee om die fles soldaat te maken. Ik ben namelijk zeven keer gevallen op de weg naar huis!! Beeldt u eens in wat er met mijn fles zou gebeurd zijn als ik niet zo’n goede inspiratie zou gehad hebben. Joeng, joeng, joeng.

GEEF UW EMAIL-ADRES OP, DAN KRIJG JE DIT BOEKJE OOK OP JE PC

 

BIJ OKRA BEN JE THUIS !

Allé, we zijn al aan de zomereditie van ons maandblad aan het schrijven. Jezus!!! wat vliegt de tijd. Vorige koffietafel was het weer tof, veel sfeer, leuke deuntjes, meezingers, lekker eten en veel volk. Het deed deugd al die blije gezichten te zien. Mensen uit hun eenzaamheid halen, mensen een fijne en warme namiddag bezorgen, dat is  één van de grote troeven  van Okra Hoegaarden.

Dinsdag 12 juni is er in ons vertrouwde lokaal een bezinningsuur. Gastpreekster is Pastor Liesbeth Goris. Er is taart en koffie voorzien. Deelname in de onkosten 5 €. Zin om ook even langs te komen, geef dan een seintje aan Nicole Paulus.  (016   76 67 59)

Bij de maskes van Café Tricot zit het snor. Nu beginnen de sympathisanten van Tricot ook te naaien en te breien! Leuke kleedjes en bloesjes worden gebreid, vele kleedjes staan “in de pas”. Dozen vol nieuwe wol hebben ze gekregen, veel mooie stofjes … dus ze zijn nog veel maanden zoet. Okraleden die zich met een groot en warm hart inzetten voor de kansarmen in onze regio en ergens in het verre Congo, dat is nog zo’n grote troef van Okra. Dank aan al die ijverige dames, dank aan de milde schenkers van de nodige materialen. Kom gerust eens langs bij Café Tricot in WZC Hugardis op 13 en 20  juni en op 11 en 25 juli . Van harte welkom.

Hiervoor ziet u twee foto’s waarbij de hartjes die gemaakt werden door ‘café Tricot’ overhandigd werden aan de directie van de woonzorgcentra uit onze buurt. Uw voorzitter, die tussenhaakjes geen enkel hartje gehaakt had, kreeg de eer hartjes te mogen overhandigen en een woordje van dank te mogen uitspreken voor het mooie werk van alle medewerkers en zeker van alle vrijwilligers in onze WZC.

En de mensen zijn blij eens in de bloemetjes gezet te worden. Mevrouw Paula in Goetsenhoven drukte het als volgt uit: ‘Het is tof eens een schouderklopje te krijgen, meestal als de mensen tot bij ons komen is het immers om een beetje te klagen of te reclameren.”

En kijk eens wat directeur Sam per email zond.

Dag Nicole, dank voor het leuke initiatief en de mooie foto’s.

Met vriendelijke groeten,

Sam Vanormelingen, Directeur WZC Villa Hugardis

Daarom een dikke proficiat aan de dames van café Tricot, prachtig initiatief.

OKRA WANDELT IN ELIKSEM

 Op 31 mei om 14u starten we aan zaal Martelik, Brouwerijstraat te Eliksem, eenvoudiger uitgedrukt aan het PC naast de kerk van Eliksem. We maken een tocht van 7 km langs bijzondere paadjes en rustige, mooie en bijzondere plekjes. We wandelen aan een rustig tempo om optimaal te kunnen genieten van alle idyllische plekjes die de omgeving te bieden heeft. Wie nog wil meestappen laat liefst iets weten aan organisator Staf Drossart op 0473 94 56 36. Hij voorziet immers een drankje achteraf in het PC.

Ook Okra Meldert wandelt mee, we verwachten meer dan 30 deelnemers

Mooi initiatief, dank u Staf.

KOPPEL OKRA WEERSPREUKEN VOOR DE ZOMER

  • In juni weinig regen voorspelt een grote zegen.
  • Juni nat en koud, het hele jaar brouwt.
  • Zonder dauw geen zegen heet het in juli allerwegen.
  • Is juli heet en droog dan houdt de winter koud betoog.
  • Hondsdagen helder en klaar betekenen een goed jaar.

UITSTAP LEOPOLDSBURG

De bus vertrekt op 30 mei om 10u15 op Gemeenteplein. Veel plezier

OKRA VERJAARDAGKALENDER

Wie in de zomer geboren is draagt de levenslust van de zomer door het leven mee .

Hieperdepieper  HOERA  voor al de jarigen van OKRA !

We hebben een wreed lange lijst deze keer, want we moeten de jarigen van juni en juli vermelden.

Agnes Mathues en Rita Vincke openen de lijst op 2 juni.

Monique Vangrambesen verjaart op 4 juni en Carina Strauven op 5 juni.

Henri Sweerts viert op 7 juni.

Georgina Willems is jarig op 9 juni en Suzanne Swellen op 11 juni.

Davidsfondsman Jean-Pierre Dendooven is jarig op 14 juni.

Wij wensen Mia Houbrechts het allerbeste, vooral veel gezondheid, op 20 juni.

Any(ke) Smolders en Paulette Vercammmen vieren samen op 25 juni.

Juli start met Christianne Auloos, jarig op 4 juli.

Louis Jacoby verjaart op 6 juli.

Sonia Laeremans eet taart op 13 juli.

Gilbert Dehennin en Ivonne Dehaen zetten de wereld op hun kop per 17 juli. Hervé Vanhulst doet hetzelfde op 20 juli.

Een mooi trio viert op 21 juli: Julia Boffé, Boudewijn Dekeyzer en Alfons Logist. Maar zeker even mooi is het trio dat verjaart op 25 juli: Arlette Cortoos, Luc Fourie en Nicole Paulus.

BIJ OKRA DENKEN WE SOMS ZEER GOED NA

  • Ouderdom is niet bestemd voor doetjes.
  • Laat je door de ouderdom niet neerhalen. Het is te moeilijk om weer op te staan.
  • Rimpels zouden alleen maar moeten aangeven waar glimlachjes zijn geweest.
  • Je weet dat je ouder wordt wanneer alleen de waterketel nog naar je fluit.
  • Het is beter om te verslijten dan om te roesten.

OKRA FIETST

We hebben er al zwaar ritten opzitten. We fietsten naar Scherpenheuvel waar de Okra-bedevaart plaats vond. We hadden liefst 75 km op de teller staan, vrij zwaar. En we waren te laat voor de Mis, en zaten op café na de Mis   In Meldert, foto hieronder, kwam doortrapper fietsen. We fietsten zo’n 33 km samen met ongeveer 25 personen. Schoon tocht, al zeg ik het zelf. En een weekje later fietsten we terug in Meldert het nieuwe St.-Ermelindisfietspad in ter gelegenheoid van de kermis aldaar en de tentoonstelling over de Hoegaardse processies in de kerk. Wist u bv dat er in Lovenjoel een St.- Ermelindiskapel staat? Neen? Wel, je moet maar mee fietsen met Okra.

En meefietsen kan je op de dinsdagen 19 en 26 juni. Telkens vertrek aan het PC om 13u30. In juli en augustus zijn er geen namiddagse fietstochten!

Op 23/7 komt doortrapper naar Glabbeek, voor de liefhebbers. PS: ik niet, Guy waarschijnlijk ook niet. Neemt er iemand initiatief??

KORTE OKRA-MOP

Twee islamitische mannen wandelen door de woestijn. Achmed zegt tegen Mohammed “In de koran staat geschreven dat je vrouw 20 passen achter je moet gaan en jou vrouw gaat 10 passen voor je.”
“Ik weet het” antwoord Mohammed “Maar bij het schrijven van de koran lagen er nog geen mijnen in de woestijn.”

OKRA EN HET PC

Daguitstap naar LIER op vrijdag 06 juli 2018

Het team van OKRA gewest Tienen nodigt alle leden, maar dan ook alleen de leden uit.

08.15 uur  Met een autocar. Vertrek op de laatste opstapplaats.

09.15 uur  Ontvangst met koffie en een ‘Liers vlaaike’.

10.00 uur  Historische stadswandeling door de binnenstad.

11.00 uur  Bezoek aan het Begijnhof en begijnhofkerk.

12.00 uur  Middagmaal: soep – koninginnenhapje – dame blanche – drankje en een koffie of thee.

14.00 uur  Bezoek aan de Sint-Gummaruskerk en schatkamer.

15.15 uur  Wandeling over de Grote Markt en de Vismarkt

16.00 uur  Vrije tijd  OF  boottochtje op de Nete .

17.00 uur  Kempische koffietafel.

18.00 uur Terugreis naar Tienen.

De vertrekuren en de opstapplaatsen zullen meegedeeld worden, wanneer het aantal deelnemers per trefpunt gekend is. Kostprijs : 56 euro alles inbegrepen, behalve drank bij het middagmaal.

Inschrijven en betalen bij je trefpunt ten laatste op 20 juni 2018.

Het rekeningnummer voor de reizen is BE28 7360 3772 8620

Om 16 uur kunt je mee gaan varen op de Nete. Gedurende ruim een half uur krijg je Lier te zien vanop het water. Een unieke belevenis. Kostprijs per persoon 3.50 euro ter plaatse te betalen. Meld bij je inschrijving dat je mee wilt varen.

Wij hebben dus geen koffietafel meer voordat de inschrijvingen moeten binnen zijn. U moet dus zelf initiatief betonen door die 56 euro te storten op de rekening die ons Mia beheert. Alle verdere info krijgt u dus op onze koffietafel van 28 juni.

De eindorganisatie van deze uitstap ligt bij Fred Courant van trefpunt Glabbeek. Als je toch nog meer info wilt: tel 016/77.95.28 of per e-mail: fred.courant@skynet.be

KRA ACTIVITEITENOVERZICHT

31/05 – 14u  Wandelen in Eliksem

07/06 – 14u
Koffietafel wordt verplaatst naar 28 juni wegens teveel helpers op verlof, de week later zit er dan weer heel veel volk op verlof aan zee en nog een week later is er op donderdag kaartavond……..

08/06 tot 15/06
Vakantie aan zee, Vaya Mundo, Oostende

12/06 – 14u
Bezinning  door Liesbeth Goris in Parochiecentrum, vooraf inschrijven bij Nicole Paulus

13/06 – 14u
Breicafé Villa Hugardis

15 en  16/06
Afscheidsfeesten PC. Komt er iemand meehelpen aub?

19/06  – 13u30
Fietsen

20/06 – 14u
Breicafé Villa Hugardis

21/06 – 20u
Kaarten in Parochiecentrum

26/06 – 13u30
Fietsen

28/06 – 14u
Koffietafel en met life muziek en animatie

06/07
Daguitstap gewest Tienen naar Lier, info elders in dit boekje

11/07 – 14u
Breicafé Villa Hugardis

23/07 – 13u30
Fietstocht Doortrapper ism Okra Glabbeek

25/07 – 14u
Breicafé Villa Hugardis

02/08 – 14u
Koffietafel met bingo en petanque

08/08 – 14u
Breicafé Villa  Hugardis

22/08 – 14u

Breicafé Villa Hugardis

12 september

Regio-uitstap naar Louvain-La-Neuve