Okrakrant juli-augustus 2017

ZOMEREDITIE  2017

 

Mooi , ’t leven is mooi,

zolang er zon, muziek en kinderen zijn.

Mooi, ’t leven is mooi,

zolang ik kan bewegen en  liefde geven.
Mooi, ’t leven is mooi,

ondanks de tegenslagen, zorgen en pijn.

Mooi, ’t leven is mooi! 

 

( W. Tura )

UITNODIGING KOFFIETAFEL AUGUSTUS 2017

We nodigen iedereen uit op de koffietafel van donderdag 3 augustus 2017.

Vorige maand hebben we buiten volksspelen gedaan, de maand ervoor hadden we een spreker. En deze maand hadden we gehoopt dat de koster van St.- Germanus, mevrouw Claire Blondeau, zou komen spreken over de werking van MIN. Mensen In Nood zorgt er in Tienen voor dat wie op de pastorij komt vragen om hulp geholpen wordt door het aanbieden van een voedselpakket. Wij steunen de hongersnood in vele landen, en dat is goed, maar vergeten dat er ook bij ons soms veel armoede is. Ook in Hoegaarden mogen wij bij een paar voedselpakketten bezorgen rond Kerstmis. Daarom dat de meiskes van Café Tricot dit jaar zouden werkjes verkopen t.v.v. van MIN, daarom dat Nicole Paulus dit jaar gelei verkoopt t.v.v. van MIN.

Het is echter vakantie, er is ergens iets mislopen, we konden Claire tot heden niet vastkrijgen om afspraken te maken. Het is nu zaterdag, ik zal morgen proberen in de mis te zijn in St.- Germanus en proberen Claire te zien. We zien wel, en anders komt ze maar in oktober.

Ge leest hierboven al dat het niet vanzelfsprekend is om tijdens de vakantiemaanden iets te organiseren: altijd loopt er wel iets mis, altijd zijn er mensen op verlof. Ik denk dat we de enigste Okra in Vlaanderen zijn die tijdens de zomermaanden probeert een vergadering te organiseren. Er zal vergaderd worden in ‘heel petit comité’, want diverse bestuursleden en wijkmeesters zijn op verlof. En net nu krijgen we bericht dat we dringend mensen zouden moeten gaan bezoeken die gezegd hadden interesse te hebben in Okra-Hoegaarden. Het is me wat tijdens de vakantie. Excuses op voorhand dus moest er iets mislopen.

Alleszins komt er een mijnheer aan de deur van het PC ijsjes verkopen ten voordele van ‘Kom op tegen Kanker’. Dat is een mijnheer van Okra die we ontmoet hebben tijdens de fietstocht van ‘doortrapper’ in Meldert. Die man laat zich sponsoren voor deelname de dodentocht in Bornem en nog zo vele dingen. En waarom zouden wij dus niet eens een ijsje likken als de opbrengst naar een goed doel gaat? Breng dus een paar centjes extra mee??

Beste wijkmeester,

Ik moet u van Wasily vragen om aan uw leden jeugdfoto’s te vragen. We hebben er nog altijd maar bijna een vijftigtal, dat gaat niet vooruit zonder uw hulp. De foto’s worden gekopieerd, iedereen krijgt alles ongeschonden terug tijdens de koffietafel. Breng de foto’s liefst mee naar de vergadering op maandag, dan hebben de mensen ze op donderdag terug. We willen echt iets heel leuks in mekaar steken met die foto’s. Dikke merci.

 

OKRA UITSLAGEN

Vorige maand hebben we dus volksspelen gehad buiten op de koer.

De sjoelbak werd gewonnen door Diane, voor Rachel en Julia.

Het flessen vissen kenden drie winnaars met gelijke punten: Staf, Arlette en Maddy.

Het frankskes werpen in de teljoor op water werd ook al gewonnen door Staf, voor onze Jo en Arlette.

Het poten werpen kende Jo als winnaar voor mezelf en Helene en Marie-Louise op plaats drie.

Ik heb geen uitslag binnen gekregen van de pétanque-spelers. Maar bedankt allemaal om mee te spelen. Ik vond het tof. Volgend jaar wordt dit zeker opnieuw gedaan.

 

Ons laatste kaartspel van dit seizoen speelden we bij café Brem, want het PC was bezet. Dat was ook best eens plezant, maar daar is wel meer lawaai dan in het PC en dat maakt het concentreren moeilijker. Want wij zitten met echte kaarters hoor, die tellen de laatste kaart. José uit Kumtich won voor mezelf. Maar op jaarbasis bleef Liliane Vandermolen winnares. Zij stak er met kop en schouders boven uit. Op plaatsen twee en drie eindigden José en terug mezelf.   Afspraak op de derde donderdag van september om 20u in PC voor een nieuw seizoen, 21 september dus …

Verliezer op de laatste speeldag werd Gilbert. Tussen haakjes: we mogen volgende koffietafel weer enkele nieuwe lidkaarten uitdelen en die van Gilbert is er nog niet bij. En dat is een beetje mijn fout, want zijn geboortedatum ontbrak. Ik zoek dat direct open breng het in orde. Ge gaat hem horen. Gelukkig kan ik dat hier schrijven en moet ik mij niet mondeling verontschuldigen. Sorry Gilberke …

We zoeken nog altijd iemand die mensen die helemaal niet kunnen kaarten wegwijs te maken in het spel. Please?

 

KOPPEL OKRA WEERSPREUKEN VOOR DE ZOMER

  • Is de eerste augustusweek verhit, zo blijft de winter lang en wit.
  • Met Sint-Laurentius gaat de imker met zijn bijen naar de markt.
  • Augustus rijpt alle bessen, en september viert de successen.

 

HET GROTE OKRA SCHIP !

  • Ja beste mensen ….Café Tricot oogst heel veel succes . Sommige woensdagen zijn we met 20 leden aanwezig in het WZC Hugardis . Pak volk hé ! Kijken jullie maar regelmatig in het Parochieblad en in ons fotoalbum, want onze huisfotograaf Wasily was weer op bezoek en had zijn kodakske bij. Hij “schoot” veel fotookes, en ik heb ze ook gretig doorgestuurd naar Dominique de man van het Hoegaardse Parochieblad.
  • 3 augustus is er koffietafel, dan kan er terug confituur gekocht worden , aardbei, rode bes en kriek . Handdoekjes in geschenkverpakking zijn ook nog voorradig . De voorraad rabarberconfituur is uitgeput ! Dus beste mensen is het wachten tot volgende oogst.
  • Hier een hartelijk woord van dank aan Mariette Stockmans voor het leveren van dikke sappige bessen. Merci madammeke !

 

 

RAP EEN OKRA-MOP

Een vrouw komt aan in het paradijs en vraag aan Sint Pieter of ze haar man terug kan zien.

Oké zegt Sint Pieter ik zal even opzoeken via de pc waar hij ergens zit. Hij kijkt onder de rubriek  GELUKKIGEN  maar geen resultaat, onder de rubriek HEILIGEN  weeral geen resultaat.

Hij vraagt aan de vrouw hoelang ze getrouwd waren.

52 jaar, zegt ze fier !

Ha … zegt Sint Pieter dan moet ik naar de rubriek MARTELAREN kijken……

 

OKRA SPORT

Op 8 juni werden we prachtig ontvangen door Staf en Danielle voor de jaarlijkse wandeling in Eliksem. Zij hadden zelfs voor taart en broodjes gezorgd, we waren eerlijk gezegd een beetje verlegen. Er kwamen wel 25 wandelaars opdagen aan het Parochiecentrum van Eliksem. Er was een mooie groep van Okra Hoegaarden, maar ook mensen van Okra Meldert en enkele mensen uit Eliksem zelf. Die laatste mensen ontvingen ons zeer vriendelijk in hun PC na de tocht. We wandelden door de velden naar Laar en dan terug langs Wange en verder via de verkavelingswegen naar Eliksem. Heel tof, en tot volgend jaar a.u.b. Staf?

Op vrijdag 25 augustus om 14u worden we met zijn allen verwacht aan de kerk van St.- Ermelindis in Meldert.  Danie van Okra Hoegaarden en van Okra Meldert stippelt een wandeling uit door de wondermooie Meldertse velden. Ook daar zal gezorgd worden voor een gezellig samenzijn meteen frisse pint na afloop. Ik zal er zijn. U toch ook? Breng gerust vrienden mee, via onze wandelingen maken we misschien nieuwe leden?

En wandelen we in september eens in Keerbergen?

 

De Okra-fietsers reden hun laatste rit naar Attenhoven, een beetje ver misschien, maar heel knap met een halte in het natuurgebied de Beemden. Onze fietstochten dit jaar waren de beste sinds het ontstaan van onze Okra. Schoon groep, toffe sfeer. Wij nodigen de fietsers uit op de donderdagen 14 en 28 september. Daarna beslissen we of we in oktober nog een maandje doorgaan, of dat we starten met het nieuwe bowling-seizoen…

En vergeet de fietszoektocht niet! Zie verder in dit boekje …

 

EEN FOTOVERSLAG VAN ‘MET OKRA AAN ZEE’

 

OKRA VERJAARDAGKALENDER

HIEPERDEPIEPER  H O E RRRRRRAAAAAA !

Fijne verjaardag , beste leden !

Op 3 augustus verjaren Moniek Dodion en Emmanuelle De Jongh.

Charly Swellen is jarig op 5 augustus en Lydia Raymaekers op 6 augustus.

Leona Smolders feest op 9 augustus en Diana De Vlaminck op 11 augustus.

John Mues, onze jongste, verjaart de 12°.

Nicole Van Mol, ons ‘molleke’, betaalt er eentje de 14de?

Johan De Bisschop zet de Stoopkensstraat op stelten op 15 augustus.

Lucia Boesmans viert in Diepenbeek op 17 augustus.

Nog een wijkmeester, Willy Bamps, is jarig op 27 augustus.

Onze lieve Ciska Van Esch krijgt kusjes op 28 augustus.

En in Outgaarden viert Ghislaine Geerkens op 29augustus.

 

Allemaal dikke proficiat en voor volgend jaar het beste wat ons allemaal kan overkomen: een goede gezondheid.

 

WAAROM NIET OKRA??

Ikzelf was er niet op de muzieknamiddag van 22 juni. Ik kreeg alleen zeer positieve reacties, het zou zelfs veel beter geweest zijn, veel meer sfeer, dan vorig jaar. En waarom kreeg ik dan van niemand een foto, een verslagje voor dit ledenboekje?

Ook in juni was er de organisatie van de seniorenraad over het elektrisch fietsen. Ook hier niets dan positieve geluiden over het gebeuren, maar geen fotootje, geen verslagje, al waren het maar drie zinnetjes.

Tijdens fietstochten en tijdens de wandeling in Eliksem werden foto’s genomen. En waarom stuurt de auteur deze die niet naar lucfourie@yahoo.com voor publicatie in dit ledenboekje?

Mogen wij iedereen beleefd vragen tot meer actieve medewerking aan dit blaadje: stuur verslagjes, foto’s, mopjes etc in. De redactie dezes zal u dankbaar zijn..

 

EEN OKRA-WAARHEID ALS EEN KOE

Oud worden betekent alleen dat je vroeger jong bent geweest dan de meeste andere mensen.

 

GENIETEN OP DE FIETS VAN EEN MOOIE NAZAOMER DAG

Uitnodiging 10de Okra-fietszektocht

Okra Hoegaarden nodigt u uit om samen een namiddag ontspannend te fietsen, samen te genieten met je familie en je vrienden van de prachtige streek in en rond Hoegaarden, verborgen hoekjes en leuke terrasjes te ontdekken…. en zoveel meer….

Wanneer? zaterdag 9 september 2017

Vertrek  Parochiecentrum, Tiensestraat 54, Hoegaarden vanaf 12u30 tot 14u30. Keuze uit 20 of 30 km, met inkortmogelijkheden, we hebben echt getracht zoveel mogelijk de hellingen te vermijden.

Iedere deelnemer ontvangt een routebeschrijving en de tocht is bewegwijzerd. Democratisch startgeld en een attentie voor elke deelnemer. Natje en droogje worden voorzien in het PC te Hoegaarden.

Méér info www.okrahoegaarden.be of op 0475 35 00 67

Vanaf 18u HARINGEN op de BARBECUE en PENSEN met appelmoes

De opbrengst gaat naar de verbouwingswerkenwerken aan het Parochiecentrum

 

En ik moet potdekke nog aan die feitszoektocht beginnen te werken: tocht uitschrijven, foto’s gaan maken, brief voor onze sponsors schrijven, flyer maken, affiche klaar krijgen, afspraken maken voor de haringenbak, enz..

Beste bestuursleden, ik zal proberen op maandag 31 juli terug thuis te zijn  van vakantie voor de vergadering met de wijkmeesters. We hebben begorie nog veel te regelen.

 

OKRA WANDELZOEKTOCHT

Ieder jaar organiseert Okra-gewest Leuven een zomerzoektocht. Een paar jaar geleden vond die plaats in Hoegaarden. Dit jaar is Keerbergen aan de orde. De wandeling is 4 km, volledig vlak en overal toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Iedereen kan het. Deelnemingsformulieren kunnen bekomen worden in Brasserie ’t Kasteeltje, Haachtsebaan 85, Keerbergen (sluitingsdag is woensdag). De zoektocht loopt langs een mooi stukje heide, vanaf half augustus staat deze in bloei. Wie in deze periode komt krijgt een brok natuurpracht als extraatje.

Afspraken te maken tijdens koffietafel. Akkoord voor donderdag 21 september??? Of liever op een zaterdag en daarna samen ergens iets gaan eten??

 

HET OKRA KALENDEROVERZICHT

3 augustus:  14u koffietafel met mogelijkheid om ambachtelijke ijsjes eten ten voordele van “Kom op tegen kanker”.

9 augustus en 23 augustus: 14u Breicafé in WZC Villa Hugardis

25 augustus: wandelen in Meldert, 14 u aan de kerk.

Enkele data vrij te houden in je agenda

7 september: 14u koffietafel met voordracht CM “Gezonde Voeding”

9 september:  vanaf 12u30 Fietszoektocht en vanaf 18u Haringen op de BBQ

14 september: fietsen om 13u30 aan PC.

21 september: wandeling in Keerbergen.

21 september: hervat het maandelijks kaartspel, 20u PC.

25 september: daguitstap naar Maastricht, ontvangst met koffie en koek, wandeling met stadsgids 1,5 uur, middagmaal, vrije tijd, boottocht, avondmaal. Uw inschrijving is definitief wanneer de betaling (60 euro) ontvangen wordt voor 3 augustus op nieuw rekeningnummer BE 28 7360 3772 8620

28 september: fietsen om 13 u30 aan PC

Opgelet!

Nieuw rekeningnummer Okra uitstappen (KBC ) BE 28 7360 3772 8620

PS: er schreef zich niemand uit Hoegaarden voor de uitstap van gewest Tienen naar Turnhout. Het gewestbestuur kreeg de bus onvoldoende gevuld en de reis werd afgelast. Niet schoon van ons hoor!!

Voor de uitstap naar Maastricht anderzijds zit de bus bijna helemaal vol met Okra Hoegaarden. Wie nog niet inschreef moet zich eerst bij Mia bevragen of er ergens nog wel een plaatsje is op de bus.

We zouden voor dit jaar nog een kleine daguitstap willen maken, zoiets in de trand van ons geslaagd bezoek aan Beauvechain, een uitstap met eigen vervoer. We dachten aan een bezoek aan het fruitbedrijf van Van Hellemont, met een kijkje achter de schermen van het bewaarcentrum, de sorteerruimte, enz.. Die mensen bieden moeilijk versnaperingen met fruit aan, zij maken fruitlikeurs, enz..   Als er voldoende interesse blijkt tijdens onze vergadering wil ik dat regelen, misschien samen met Okra Meldert en Okra Glabbeek?! Laat u horen.