Okrakrant april 2019

APRIL   2019

PASEN

 

Opstaan om te leven

verder gaan

niet blijven staren

op wat voorbij en onomkeerbaar is.

Verrijzen uit het puin.

Leven is sterker

dan het graf van de dood.

( K. Boedt) 

Zalig Pasen !

UITNODIGING 4de LEDENVERGADERING 2019

Met dit 124° Okrakrantje van trefpunt Hoegaarden nodigen wij weer iedereen uit op de grote ledenvergadering van donderdag 4 april om 14u in het cafetaria van WZC Hugardis. We waren vorige maand met 117 mensen ingeschreven voor ons maandelijks feest: een nieuw record. Wij willen heel graag eindelijk eens de 120 deelnemers bereiken.

En vorige maand noteerden we andermaal het lidgeld van een nieuw lid. Mevrouw Mia Vlasselaar, wonende in het WZC, werd lid. En zonet stuurt André een mail  met de mededeling dat Valère Vanhemelen en Céline Arnouts uit Park Nieuwehove te Tienen na een paar jaar terug lid willen worden. Iedereen is dolblij, behalve onze Marc, want die moet elke maand serieus puzzelen om iedereen een plaatsje te geven en dan nog liefst aan de tafel samen met de vrienden. En de nieuwelingen uit februari die er niet waren in maart komen ook. Het zit er dus dik hé die 120 aanwezigen.

En we zouden dat zelfs willen vieren met een streepje muziek. Miel Natens zal komen spelen en zingen volgende donderdag. Het wordt dus zeker weer tof. Komen aub…

Deze maand en graag ten laatste op de koffietafel inschrijven en betalen voor de uitstap naar het witloofbedrijf in Messelbroek. Het nummer voor de busuitstappen is BE28 7360 3772 8620.
Prijs 25 €.

En nog een voorstel: ik kreeg een mailtje van het productiehuis ‘de mensen’, die voor TV EEN het programma ‘Blokken’ verzorgen. Zij nodigen ons uit om in het publiek te zitten tijdens de opnames voor 4 afleveringen. Als er minstens 20 mensen willen meegaan proberen we samen met een ander trefpunt een bus te regelen. Laat u horen aan ons Mia.

En ik zal tegen de koffietafel proberen om eens in Averbode te raken om die beloofde uitstap naar de abdij en naastgelegen ontmoetingscentrum te regelen. Hopelijk meer info volgende week..

 PS: rechtzetting

Dat onze Marc niet gelukkig is met zoveel aanwezigen is uiteraard helemaal niet waar. Hij en Rita zijn drijvende krachten in de werking van onze Okra. Zo kunnen we nog meer bestuursleden gebruiken. U?

OKRA HOEGAARDEN PANNENKOEKENDAG

Op 10 maart hielden we onze tradtionele pannenkoekendag, in Mariadal deze keer. Ondanks het grove stormweer en de ongebruikelijke locatie daagden er bijna zoveel klanten op als voorheen in ons PC. De pannenkoeken waren vers en fijn als voorheen, maar heel tof vonden we dat er aardig veel mensen een trappistje of een ander lekker biertje kwamen proeven. We voelden ons erg welkom bij de zusterkens en de sfeer zat goed. Maar weet toch dat we ons vertrouwde PC op zo’n dagen erger missen dan normaal. De voorbereidingen en verhuis zijn immers erg intensief en na afloop om 18u moet alles terug verhuisd worden, de zaal moet klaar zijn om ’s anderendaags terug de schoolkinderen plaats te geven. Vroeger dronken we na afloop zelf nog een pint, sloten de deur achter ons en kwamen op de maandag kuisen. Bedankt dus weer maar eens aan de vrijwilligers, want de meesten waren doodmoe op het einde van de dag. En ook allemaal bedankt om te komen!

     

KOPPEL OKRA WEERSPREUKEN VOOR APRIL

 • ’t Mag vroeg of laat zijn, april wil kwaad zijn.
 • Als april lacht, boerke wees voor uw oogst bedacht.
 • April heeft menige gril.
 • April maakt de bloem, mei bekomt de roem.
 • Aprilvlokjes geven meiklokjes.

OKRA KAARTEN

Ons kaartclubje op de derde donderdag van de maand om 20u bij Brem blijft het kneusje van ons trefpunt. We speelden weer op amper twee tafels. Maar diegenen die komen, komen denk ik doodgraag. En moest dat clubje niet bestaan dan kaartte ikzelf nooit, en ik vind het leuk.

De stand is eigenlijk bijzaak, erbij zijn en een lekkere pint drinken samen met uw vrienden is veel belangrijker. Bij de kleurenwiezers leidt Nicole met 84 punten voor Hugo met 83 punten. Bij de gewone wiezers won Josée nog maar eens, haar voorsprong in de stand is bangelijk.

Volgende maand dus op 18 april, zijnde Witte Donderdag.       

DE OKRA SHOWNAMIDDAGEN

Ook dit boekje dreigt weer één grote stoef te worden over geslaagde Okra-activiteiten. Maar wie erbij was zal bevestigen dat Aarschot 2019 een schot midden in de roos was. En als je de mensen die met een ander trefpunt dan de onze inschreven, Meldert en St Germanus namelijk, maar die ook lid zijn bij ons, meetelde, dan was trefpunt Hoegaarden met 47 leden aanwezigen. Nog nooit gebeurd. Toch stoem dat we weer geen enkele foto kunnen afdrukken.  Moeten we toch meer aandacht voor kweken.

Onze Paul Willems, Leopold III weet je wel, kwam mee op het podium tijdens een humoristisch goochelnummer door Koen Bossuyt. Hij deed dat knap. Maar het knapste optreden vond ik toch Bandit. Prachtige stem heeft die kerel. En dat Lisa del Bo kon zingen wisten we al, goei optreden. Paul Severs was de dag voor het optreden gevallen met de fiets, dat nieuws hoorde u toch al op TV of radio? Hij werd naar behoren vervangen door Luc Steeno. Davy Gilles en Filip D’Haese waren gewoon leuk. Ik heb veel van ons mensen enthousiast zien meedoen, meezingen, klappen in de handen, rechtstaan en meedansen: mooi. Bij leven en welzijn: tot in 2020. En merci aan de organisatoren van het gewest. Doe zo voort Kessel-Lo, na het nieuwjaarsconcert een tweede topper dit jaar!!

OKRA LIDGELDEN 2019

Wij nemen met dit boekje afscheid van o.a. Cox Brigitte, Grossen Lisette, Willy Lambrechts, Anita Thiry, Marie-Jeanne Van Stuyn en Irene Vandenbempt. Zij verlengden hun lidmaatschap voor 2019 (nog?) niet. Voor Lisette en Marie-Jeanne laat de gezondheid het denkelijk niet meer toe, de andere mensen namen al zeer ruime tijd of zelfs nog nooit deel aan een activiteit van onze vereniging. Zij blijven welkom in de toekomst.

Er zijn dus heel weinig mensen die afhaken bij ons. Leden die afhaken omdat Okra hen geen activiteiten aanbood die hen kon boeien in 2018 hebben wij dus doodgewoon niet.

Dus mogen we toch wel een beetje fier op onze werking, niet? Wij tellen iets meer dan 160 leden, waarvan er 117 op de voorbije koffietafel aanwezig waren, anderen komen kaarten, bowlen, fietsen, …. Mooi.

OKRA VERJAARDAGKALENDER

Aan alle jarigen van de maand april een heel dikke proficiat . Het bestuur wenst dat jullie nog heel veel keren mogen jarig zijn ! Hiepiep ..Hoera!

April zal een zeer vruchtbare maand zijn, in geen enkel andere maand verjaren er zovele leden..

Andre Fillé bijt per 1 april de spits af, proficiat.

Maria Vandewauver verjaart in april als tweede op de 2deapril.

Simonne Laenen is de derde jarige op de 3de april.

Margeurite Degent, Simone Peeters en Mariette Stockmans zij samen jarig op 5 april. Onze vriend Edgar zou jarig geweest zijn…..

Willy Nijs zet de bloemetjes buiten op 6 april.

Godelieve Sterkendries en Simone Swillen vieren ook dezelfde dag: 7 april.

Gilberte Beys wensen we proficiat op 11 april.

Viviane Vanderweyden is aan het feest in Lubbeek  op 13 april, Theo Delorge in Goetsenhoven op 15 april en Andrée Pierlet in Tienen op 16 april.

Drie jarigen op 17 april: Arlette Lafosse, Ivan Rems en Hilda Saenen.

Angele Pierlet feest op 18 april.

Josée Buvé en Rita Vandermolen vieren ook al samen op 26 april.

Cecile Sweerts en Josée Vandenbroeck verjaren op 27 april.

En onze pastor Liesbeth Goris sluit de rij der jarigen van april op de 28ste.

OKRA ACTIVITEITENOVERZICHT

01/04 14u
Voordracht Okra Academie “Funiculli Funicula” een muzikaal verhaal door Marc Brillouet. Aula Geertrui Cordeys, CC Begijnhof, Diest

04/04 14u
Koffietafel  met muzikale animatie door Miel Natens, WZC

05/04 14u
Wandelen met Lekker actief, info door Mia tijdens koffietafel.

09/04  14u
Bowling in zaal Arco, Leuvensestraat.

10/04 14u
Breicafé WZC Villa Hugardis

12/04 14u
Wandelen met Lekker actief

17/04 14u
Voordracht  Okra Academie “Our great Mr. Händel”, door Jos Meersmans, musicoloog,     Zaal Vinea, Poortveldenplein, 3200 Aarschot   

18/04 20u
Kaarten, café Brem

19/04 14u
Wandelen met Lekker actief

23/04 13u30
Fietsen, vertrek Parochiecentrum

24/04 14u
Breicafé WZC Villa Hugardis

26/04 14u
Wandelen met Lekker Actief en 20u, Kapitttelhuys, Davidsfonds..

30/04  13u30
Fietsen, vertrek aan PC.

Belangrijke data

6 mei
Bedevaart Scherpenheuvel

23 mei
Wandeling in Eliksem onder leiding van Staf Drossart.

22 mei
Halve daguitstap: witloofbedrijf Bruyninckx in Messelbroek.

17 mei
Speciale vergadering voor alle bestuursleden en helpers

OKRA LEKKER ACTIEF

Gezonder eten, regelmatig bewegen en minder zitten: onder de noemer “Lekker actief” zet Okra Sport je op de goede weg. Op 12 weken tijd kan ook jij jezelf een gezondere en actievere levensstijl aanmeten. Lekker actief biedt je een gevarieerd, wetenschappelijk onderbouwd programma aan, zowel individueel als in groep.

Op vrijdag 29 maart starten we om 14u in het Kapittelhuys. Al wie instapt krijgt ook een stappenteller, een sportverzekering, een beweegwekker, alternatief pillendoosje, een handige box met krachtoefeningen die je helpen om langer te blijven bewegen en heerlijke gezonde recepten. Bovendien kan je rekenen op advies van een voedingsdeskundige. Deelnameprijs: 15 €. . Ook niet-leden zijn van harte welkom!

BIJ OKRA BEN JE THUIS !

Pasen is al in zicht, we kregen al prachtige lentedagen cadeau maar ook al heel veel ruige, stormachtige dagen. Narcissen en hyacinten kleuren onze tuinen, dus tijd om de moestuin in te duiken, erwten te zaaien en aardappelen te poten, bloembakken uit de schuur te halen en aan de lenteschoonmaak te beginnen.

Bij Café Tricot is alles in de saccoche, de groep groeit en blijft maar groeien. Sympathisanten nemen nu ook de breipriemen ter hand en maken samen met onze maskes mooie en nuttige dingen. De koopjesperiode is in Vlaanderen al een tijdje achter de rug maar bij Café Tricot kan je tijdens de komende koffietafel toch nog nuttige koopjes op de kop tikken, echt aan mini-prijsjes, echt voor een prikje. Op vraag van velen zijn er terug geurzakjes te koop.  Alles t.v.v. B.O.M. natuurlijk. Dus … loop André en Nicole in de hal van ons WZC niet voorbij zonder een zeepje of geurzakje te kopen. Allé, welkom allemaal in het winkeltje van Café Tricot .

Nog even meegeven dat de maskes hun breinamiddagen hebben in Villa Hugardis op woensdagen 10 en 24 april. Iedereen van ganser harte welkom.

OKRA ROUWT

OKRA nam afscheid van Charlotte Medaers

 

Boven akkers, stad en land

mag Charlotte God nu loven

kleine vogels in Gods hand

vlieg omhoog, naar boven

vlieg omhoog en vlieg voorgoed

vlieg de eeuwige vrijheid tegemoet .

 

+++ Aan Gilberte De Keyser betuigt Okra zijn medeleven bij het overlijden van haar echtgenoot Louis Ausloos . +++

BIJ OKRA DENKEN WE SOMS HEEL GOED NA

 • Een zee van tijd heeft het mooiste strand.
 • Geniet nooit met mate.
 • En op een blauwe maandag schiep God de smurf .
 • Regen … tussen de druppels is het droog.
 • Als je los laat heb je twee handen vrij.
 • Ik ben niet lui, ik bespaar energie.
 • Lente! Zelfs de zon is in de wolken.
 • Luisteren naar mijn lichaam daar krijg ik zo’n honger van.
 • Knuffelen is mijn favoriete gebarentaal . (Loesje)

OKRA BOWLING

Weer een prachtige namiddag, goed gelachen, spannend, lekker biertje.  En we waren weer met voldoende om op twee banen te spelen, fijn. De vorige jaren stopte ons bowling-seizoen in maart, vanaf april was er fietsen. Maar wat blijkt nu? De meerderheid vindt bowlen zo plezant dat ze liever niet willen stoppen. Een paar willen zelfs graag twee keer per maand bowlen i.p.v. onze gebruikelijke tweede dinsdag. Dus? Twee keer per maand is misschien wat veel, maar we gaan door met bowlen op de dinsdag na de koffietafel. Afspraak dus op dinsdag 9 april om 14 u aan zaal Arco. Neemt er iemand eens foto’s voor ons krantje?

Ikzelf vind het ook een heel leuke activiteit, hoewel ik zelf niet bij de betere bowlers behoor en ze allemaal tegen mij spelen. Voor het eerst in heugenis zou ik ook eens een spelletje winnen; ik behaalde 121 punten: een record. En wat gebeurt er? Michel speelt met de laatste beurt twee strikes na elkaar, ongehoord, ongeweten voorheen. Maar hij scoort hiermee 134 punten. En plezant dat de anderen dat vonden!? Mijn wraak zal zoet wezen op 9 april!

OKRA FIETSEN

En omdat de bowlers willen verder spelen moet de geplande eerste fietstocht van het jaar uitgesteld worden. We starten op 23 april om 13u30 aan PC met een eerste fietstocht. We gaan dat proberen te beperken tot een 20-tal km.

Tweede fietstocht de dinsdag erna op 30 april, beperken tot 25-tal km.

Voelt iemand zich geroepen om tochtjes te plannen? In mei bowlen we de dag na Scherpenheuvel, fietsen we normaliter op dinsdagen 14 en 28 mei.
Op 28 mei al Scherpenheuvel proberen? Dat is wel al dikke 50 km.

 

OKRA OP DE FOTO – De koffietafel van maart

!Met vandaag foto’s van een heel nieuw lid, ieman die we heel graag zien terug keren, een spreker over lekker actief en een trouw, nog altijd jong, maar vooral zeer enthousiast lid.

 

BEVRIENDE VERENIGINGEN VAN OKRA

Op 28 april wordt een garageverkoop in Hoegaarden georganiseerd onder leiding van Nicole Paulus. Elders in dit boekje, onder ‘bij Okra ben je thuis’, vind je kopietje van een flyer. Nicole en Andre doen veel voor onze Okra, een bezoekje aan hun garage zal hun zeer zeker plezier doen.

Waarschijnlijk is aan dit krantje een flyer toegevoegd van Davidsfonds. De spreker, prof Jozef Pacolet, haalde de voorbije weken bijna dagelijks het nieuws en  de kranten i.v.m. met die dure rusthuisprijzen en aanverwanten. Voor Okramensen is het bijna een plicht hier aanwezig te zijn! Of wil jij ook zo’n oud onnozel en hulpeloos onwetend oudje worden?

OKRA DANKT ZIJN SPONSORS

Okra koopt altijd Hoegaards, deze mensen helpen ons maandelijks en geven ons een mooi percentje korting. Merci Edwin, Sven en Wim.

Bakkerij Edwin Wils

Altenaken 80A

3321 Hoegaarden

 

PATISSERIE SVEN

DOELSTRAAT 47

3320 HOEGAARDEN

 

 

OKRA HUMOR

Een echtpaar was boodschappen aan het doen en de hele stad was vol met mensen. Lopend door het winkelcentrum en kijkend naar de etalages blikte de vrouw ineens verwonderd opzij om te ontdekken dat ze haar man nergens meer zag.

Ze vond dat ze nog heel veel te shoppen had en werd erg kwaad. Ze rommelde in haar handtas en zocht haar mobieltje. Toen ze hem gevonden had belde ze haar man en vroeg hem waar hij toch gebleven was.

Haar man antwoordde zeer kalm: ‘Liefste, herinner jij je nog die juwelierszaak waar we vijf jaar geleden waren en waar je helemaal verliefd werd op die diamanten halsketting die we toen helaas niet konden betalen? En waar ik je toen ook vertelde dat ik hem eens op een mooie dag voor jou zou kopen?’

De ogen van de vrouw vulden zich met tranen, ze begon zacht te huilen en terwijl ze een snik probeerde te onderdrukken, fluisterde ze: ‘ Ja, die juwelierszaak en die ketting herinner ik me heel zeker.’

‘Wel’, zei hij, ‘ ik zit in het café ernaast!!!’

 Dankbaarheid is de kortste weg

naar geluk.